Birazdan Black Desert başlayacak.

Eğer oyun başlamıyorsa, lütfen Black Desert Başlatıcıyı kurun.

Oyuna başlamak için Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

Eğer zaten kuruluysa, oyun hemen başlar.
Eğer otomatik olarak başlatıcı çalışmıyorsa, lütfen kurulu olan başlatıcıyı doğrudan başlatın.

Kurulum Rehberi

1 İndirilen BlackDesert_Installer_TR.exe dosyasını çalıştırarak, Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

2 Kurulum tamamlandıktan sonra oyunu başlatınız.

HABERLER

GM Notu 18.06.2020 11:30 (UTC+3) <Heidel Şöleni: EVDE>Soru-Cevap Sonrası
2

 

 

Merhaba Maceracılar! 

 

Sizi beklettiğimiz için özür dileriz! 

  

Heidel Şöleni: EVDE etkinliğinde yapılan Soru-Cevap özetinden, Global Soru-Cevap esnasında zaman kısıtlamaları nedeniyle cevaplanamamış sorulara kadar her şey burada! 

  

Dünyanın dört bir yanından birçok Maceracı bize değerli sorularını iletti... 

 

Şu anda hepsini cevaplayamadığımız için özür dileriz. (_ _) 

  

Sorunuzun yanıtını bu içerikte göremezseniz, lütfen sabırlı olun! 

  

GM'ler size II. Bölümü de hazırlamayı planlıyor~ 

  

O halde daha fazla uzatmadan başlayalım, 

Heidel Şöleni: EVDE sonrası Soru-Cevap Etkinliği. 

S. Görünüşe göre Kore sunucularının ve NA/EU sunucularının Maceracılarısınıf dengesi hakkında farklı düşüncelere sahiplerTabii ki değişen meta ile birlikte farklılıklar olması gerekir. Umarım kullanıcıların Kore dışındaki diğer bölgelerin sunucularındaki sınıf dengesi hakkında söylediklerini göz önünde bulundurursunuz.
C. Black Desert global olarak hizmet verdiği içinfarklı bölgelerdeki Maceracılardan birçok farklı geri bildirim alabiliyoruz. Her bölgenin kombinasyonları ve PvE oyun tarzlarında farklılıklar gözlemliyoruz. Bu nedenlefırsatını bulabildiğimizdedengeli bir şekilde çeşitli bölgeleri temsil eden yetenekli Maceracıları davet ederekgeri bildirim toplamak için gerçekleştirebileceğimiz bir yuvarlak masa etkinliği düşünüyoruz. Bu sadece Heidel Şöleni: EVDE ile duyurduğumuz şeyin bir devamı olsa da, mümkün olan en kısa zamanda böyle bir toplantı oluşturmak için elimizden geleni yapacağız
S. Becerilerini kullanırken yerin yüksekliğinde ufak bir fark olsa bile Okçu’nun becerileri etkili olmuyorBunu düzeltmek mümkün değil mi?
C. Bu gerçekten çözülmesi zor bir sorun. Uzun zaman denedik ancak sonunda bir çözüm bulduk. Buna %100 etkili olacak bir çözüm demek zorancak bulduğumuz çözümün bu konuyla ilgili şimdiye kadarki en büyük gelişme olmasını bekliyoruzHala ince ayar yapılması gereken bazı yapısal parçalar olsa da, Haziran ayından sonra uygulamayı umuyoruz. 
S. (Kore Sunucusu) Vefa ne zaman yenilenecekSistemi nasıl yenileyeceğiniz konusunda da daha ayrıntılı bilgi verebilir misiniz?
C. Haziran ayının ortasında gündeme getirmeyi planlıyoruz ve bunu mümkün olan en kısa sürede size ulaştırmak için yeni eşyalar/paketler ve fiyatlar hazırlıyoruzPlanlarımızdan biriVefanın yalnızca İnci Dükkanı yerine oyun içinde kullanılabilir olmasını sağlamak
S. Büyük Tüccarın Yüzüğü hakkında herhangi bir güncelleme veya haber var ?
C. Heidel Şöleni: EVDE etkinliğinde de duyurulduğu üzereşu anda Merkez Pazar Vergisini sabit bir yüzde ile azaltan Aile bazlı bir buff konsepti çevresinde bir eşya olan Büyük Tüccarın Yüzüğü'nü geliştiriyoruz. Bu güncellemeyi yakın gelecekte size sunmayı umuyoruz. 
S. Maceracıların beceri penceresi için ayarları kaydetmelerini sağlayan, Aktarım ve Uyanış arasında geçiş yapmayı kolaylaştıran önceden ayarlanmış bir işlev olması güzel olurdu.
C. Şu anda yeni beceri penceresi için geliştirmelerinin son aşamalarındayız. Mevcut beceri penceresi üzerinde tüm beceri seviyelerinin karşınıza öylece çıkması oldukça rahatsız edici, bu nedenle tüm becerilerin ağaç biçiminde birleştirilebileceği bir yeniliğin her şeyi daha da kolaylaştıracağını düşünüyoruz. Ayrıca, Beceri Birleşiminin de kaydedilebileceği Beceri Önayarlarını sağlayacağız.
Yeni beceri penceresi yakında Black Desert Global Lab'de güncellenecek. Kullanıcı arayüzü yenilendiği için, ilk başta biraz garip ve yabancı gelebilir, ancak güncellemeden sonra denemenizi ve tüm geri bildirimlerinizi bize iletmenizi istiyoruz. Beceri penceresini daha kullanışlı hale getirmeye çalışırken geri bildirimlerinizi göz önünde bulundurmak için elimizden geleni yapacağız.
S. AtEğitiminiYükseltme sisteminde olduğu gibi Rüya Atı başarı oranını gösterecek bir şekilde geliştirebilir misiniz? Veya Rüya Atı denemeleri için Valks'ın Tavsiyesi gibi bir eşya ekleyebilir misiniz? Ayrıca, gümüşle satın alınabilmesi yerine Eğitim Leveli veya Ustalığa bağlı olarak elde edilen binekler eklemeniz mümkün mü?
C.
 Rüya Atı denemesi başarı oranını gösterme fonksiyonu 17 Haziran'da güncellendi. Ancak bununla birlikte, Rüya Atı denemeleri için Valks'ın Tavsiyesi eşyasını kullanmak maalesef mümkün olmayacak. 

At Eğitimi içeriğine gelince, Heidel Şöleni: EVDE etkinliği esnasında Eski Ay Grand Prix'i hazırladığımızı duyurduk.  Maceracılara yeni atlar yarıştırarak ve bu yeni türleri toplayıp, yetiştirebilecekleri yeni eğlence kaynakları sağlamayı umuyoruz.

S. Avlanma için Balinalar veya Khalk’ı avlamak gibi özellikleri yenileme veya yenilerini ekleme gibi planlarınız var mı? Avcılık bosslarından alınan eşyaların kullanımını artırmak hakkında ne düşünüyorsunuz?
C. Avlayabileceğiniz yeni canavarlar hazırlıyoruz. Tam olarak boss soyundan olmasa da, ilk önce izlemeniz ve keşfetmeniz gereken nadir formda canavarlar olacak (yani, avlanmadan önce bilgi toplayın). Canavarlar geliştikçe, Maceracılar gerçek bir avcı gibi avlanma heyecanı yaşayabilirler.
S. Level 65yada 66'ya veya Yaşam Becerilerinde belirli seviyelere ulaşan Maceracılar için özel ödüller eklemek için planlarınız var mı?
C.
Lv. 60'ı geçmiş olan Maceracılara büyük bir ödül vermeyişimizin sebebi level alma baskısını azaltmaktı. Lv. 60'da güce güç katma yollarının çoğunu tıkamamızın nedeni de bu. 

Şu anda olduğu gibi, Lv. 60'ı dengelemek, daha güçlü olmaktan ziyade bir meydan okuma veya övünme hakkına hizmet eder. Tüm bunlara rağmen Lv. 66'ya ulaşmış olan Maceracılar var.... 8 Haziran Pazartesi günü itibariyle bunu başaran 51 Maceracı (Kore 17, Tayvan 14, Japonya 7, Rusya 6, Tayland 1 ve NA/EU 6) mevcut. Oldukça övgüye değer ve bu Maceracılar için şöhreti artıran ek ödüller hazırlayacağız.
Yaşam Becerileri ile ilgili olarak, şu anda bu konuyla ilgili özel bir planımız yok, ancak şöhreti artırmaya dayalı benzer bir ödül düşünmekteyiz. Bununla birlikte, şu anda öngörülebilir gelecekte madde bazlı bir ödül için bir plan bulunmamaktadır.

S. İmparatorluk Teslimatı Teşekkür Kutuları ile ilgili yeni güncellemeler ne zaman duyurulacak
C. Yeni İmparatorluk Teslimat Nişanları dağıtmayı planlıyoruz. Black Desert Maceracılarının oyunlarının gidişatı artık geçmişe kıyasla çok farklı, amacımız değişen oyun gidişatı ve mevcut akışı eşleştirmek için Ticari Eşyalar ile takas edilebilecek bu yeni nişanları tanıtmak. Bu da size en kısa zamanda sunmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağımız yeniliklerden biri.
S. Yeni Yaşam Becerisi içerikleri sunmayı planlıyor musunuz?
C. Şu anda yeni Yaşam Becerisi içeriği ekleme planı yok. Tamamen yeni içerik türlerinden ziyade, Heidel Şöleni: EVDE'de açıklanan Eski Ay Grand Prix gibi mevcut içeriği genişletmenin veya tamamlamanın daha önemli olduğunu düşünüyoruz. Mevcut içeriklere gerekli derinlik ve eğlenceyi eklediğimizi hissettiğimizde yeni içerikler üzerinde çalışmayı tekrar ele alacağız.

S. Ticaret gibi popüler olmayan Yaşam Becerisi içeriklerini iyileştirme planınız var mı? Ticaret şu anda diğer Yaşam Becerilerine kıyasla verimsiz, hatta neredeyse değersiz.
C. Önceki soruya benzer şekilde, Ticaret için İşçi Ticaretine değiniyoruz, Büyük Okyanus'ta Ticaretin yanı sıra İşçileri güncellemeye ve Calpheon ile Valencia arasındaki ticareti geliştirmeye çalıştık, ancak tüm bu fikirleri bir kenara attık. Ticaret sisteminin kendini tekrar etmesi üzerine, sistemi geliştirmemiz gerektiği sonucuna vardık ve şu anda mevcut sistemi korurken ödülleri iyileştirmek için fikirleri değerlendiriyoruz. Hâlâ fikir toplama aşamasındayız ve gideceğimiz yöne karar verdikten sonra, geliştirici veya GM notlarında sizi konuyla ilgili bilgilendireceğiz. Lütfen Ticaret ile ilgili görüşlerinizi bizimle mümkün olduğunca paylaşın.

S. Klan haklarını iyileştirmeyi planlıyor musunuz? Kasten klanlarını dağıtan veya mevcut sistemi kötüye kullanan birçok Maceracı var.
Klan Görevleri ile ilgili özellikler için planlanan iyileştirmeler var mı? Maceracıların klan görevlerini tamamlayarak nasıl ödül kazandıkları, kanalın klan görevleri için nasıl kontrol edileceği ve ödüllerin genel kalitesi gibi.
C. Birinin bir klana kasıtlı olarak zarar vermesi, özellikle Klan Liderleri ve Subayları için gerçekten üzücü ve yorucu bir olaydır, ancak bunu sadece mevcut sistemle önlemek zor görünmektedir. Bununla birlikte, bu gibi durumlara son vermek için klan sıralamalarını değiştirmeyi ve bölmeyi planlıyoruz. Bunu yaptığımızda Klan Liderleri ve Subayları gerekli rollere uygun klan üyelerini atayabilecek ve bu da yukarıdaki durumun olasılığını büyük ölçüde azaltacaktır. Bu sistemi size mümkün olan en kısa sürede sunmak için elimizden geleni yapacağız.

S. Şu anda, Bağlantı Noktası/Fetih Savaşlarına katılan klan sayısı çok az. Paralı Asker sisteminin piyasaya sürülmesi sadece savaşların gerilemelerine ve düzelmesi yerine katılan paralı asker sayısını daha da artırmasına sebep oldu. Bu duruma değinmeyi düşünüyor musunuz? Özellikle Aşama 1 Bağlantı Noktalarında savaşmak zor. Düşünmekte olduğunuz herhangi bir çözüm var mı?
C. Şu anda Bağlantı Noktası Savaşlarını yenilemeyi planlıyoruz. Heidel Şöleni: EVDE'de duyurduğumuz gibi, yenilenen versiyon her bağlantı noktasını bölge ele geçirme konsepti gibi fethetmeyi içerecektir. Ancak, yenilenmeler gerçekleşene kadar mevcut Bağlantı Noktası/Fetih Savaşlarına iyileştirmeler yapmaya devam edeceğiz. Özellikle, Savaş Kahramanı'nın tamamen yeniden değerlendirilmesi için planlarımız var ve Fetih Savaşı sırasında kazanılan büyük HP buff etkisi üzerinde büyük değişiklikler yapmayı düşünüyoruz. Mevcut Bağlantı Noktası/Fetih Savaşı'nı olumsuz etkileyen her bir parçayı geliştirmeye çalışıyoruz ve size çok daha gelişmiş bir Bağlantı Noktası/Fetih Savaşı sunmayı umuyoruz.

S. Beste & Performans için özellikler ekleyecek veya varolan özellikleri geliştirecek misiniz? Nota girişi yapmanın veya MIDI/MML dosyalarını yüklemenin daha kullanışlı olması gibi. Ayrıca, yeni enstrümanlar gelecek mi?
C. Öncelikle Beste & Performans'ı seven tüm Maceracılarımıza teşekkür ederiz. Şu anda, ek enstrümanlar geliştiriyoruz ve bestelemenin tekrarlayan ve uygunsuz yönlerini iyileştirmek için elektronik klavyede çalmaya benzer bir doğrudan giriş sistemi geliştiriyoruz. Size daha rahat ve keyifli bir kompozisyon sistemi sunana kadar sabretmenizi rica ediyoruz.
Ayrıca, Beste & Performans sistemimiz MIDI tabanlı olmadığından, bu formatlara dönüştürmek oldukça zor olacaktır. Bununla ilgili anlayışınızı rica ediyoruz.
S. Takas, canavarları yenerek gümüş kazanmaktan daha kârlı. Bunun için bir çözüm var mı?
C. Black Desert'in temel ilkesi, canavarları yenmenin en verimli içerik olması gerektiğidir. Bunun nedeni, Maceracıların sürekli olarak hareketleri ve komutları girmelerini gerektirdiği için karşılaştırmalı olarak en fazla çaba gerektiren içerik olmasıdır. Diğer içerikleri tasarlarken ve dengelerken bu ilkeye kesinlikle uyuyoruz. Kore hariç, global sunucular çeşitli bufflar ve parşömenlerden etkilenebilir, bu nedenle avlanma alanlarını tamamen yeniden inceleyeceğiz ve buna göre ayarlayacağız.
Ayrıca, önceki yanıtlarda özel sunuculardan bahsettik ve gelecekte dengeleme yaparken bu kısımlara daha fazla odaklanacağız. Canavarları yenmenin en verimli olması gerektiği konusundaki duruşumuz değişmeyecek.
Takasla ilgili olarak ise, Maceracıların sahip olduğu Karak sayısı arttıkça, artan karların ışığında çeşitli güçsüzleştirme dalgaları uygulamak zorunda kaldık. Takas, devamlı bir zaman yatırımı gerektirdiğinden ve sınırlı bir sayıya sahip olduğundan, mevcut durumunda ayarlamalar yapmak için acele etmiyoruz.
S. Şanslı Maceracılar çok kısa bir sürede hazine eşyalarını alırken, diğerleri aylarca oynamalarına rağmen bir tanesini bile elde edemedi. Sizce de bu biraz haksızlık değil mi?
C. Oyundaki veya ekibimizdeki bir kişinin çok kısa sürede bir hazine eşyası aldığını duyduğumuzda, daha önce kontrol etmiş olsak bile, sorun olmadığından emin olmak için verileri iki kez kontrol etme sürecimiz mevcut. Bir hazine eşyası alma mücadelesi veren tüm Maceracılara bir cesaret mesajı göndermek istiyoruz ve çabalarınızın boşa gitmeyeceğinden emin olmak için bu eşyaların değerini korumaya odaklanacağımızdan emin olmanızı istiyoruz.
S. Mevcut yükseltme sistemini yenilemeye yönelik planlar var mı? Rahipleri demircilere yaklaştırmak gibi yaşam kalitesine yönelik değişiklikleri harika olurdu.
C. Öncelikle, hem demircinin hem de rahibin kendine özgü rolleri ve kavramları mevcut. Kolaylık olması adına herkesi Kara Ruh'a koymayı düşündük, ancak daha kullanışlı ve şimdiye kadar mevcut durumunu korumuş olsa bile bunun Black Desert için istediğimiz bir şey olmadığını fark ettik.
Yükseltmeyi yalnızca kolaylık olması uğruna kolaylaştırmaya karar verirsek, bu durum gerçekleştirme çabalarınızın meyvesinden yaşayabileceğiniz sevinç ve ekipman pencerenize bakarken hissettiğiniz memnuniyet miktarı azalabilir.
Stackler, başarısız geliştirmeleri telafi etmek için güvenli bir sistem görevi görür. Bu nedenle, stack sistemini tamamen değiştirmeyi düşünmüyoruz. Bununla birlikte, yaşam kalitesi değişiklikleri ve Cron Taşı veya Valks'ın Tavsiyesi, Valks'ın çığlığı, vb. yoluyla yükseltme seviyelerinin nasıl korunacağına dair öğreticiler gibi yöntemlerle yeni Maceracılar için oyun içi deneyimi geliştirmeye çalışacağız.
S. İskeleye yanaşan çok fazla gemi var ve bu yüzden birbirleriyle çok fazla çarpışıyorlar, hatta bu yanlışlıkla kaçırılmalara bile neden olabiliyor. Bunun bir çözümü var mı?
C. Okyanus Çağı'nın gelişinin ardından, Velia ve Iliya Adası iskelelerine yakın bölgelere düzenli olarak büyük gemilerle doluyor ve şu anda bunun neden olduğu rahatsızlıkların nasıl giderilebileceğini düşünme aşamasındayız. Geminize hemen binmek veya geminizi aramak için basabileceğiniz bir gemi simgesi gibi özellikler uyguladık, ancak ele alınması gereken daha pek çok sorun var. Fikir toplayarak ve geliştirerek gemilere daha rahat ve doğrudan bir yol sunmayı umuyoruz.
Bu süreçte Klan Kadırgası'na kullanım kolaylığı sağlamak konusunu da düşüneceğiz.
S. Enflasyon veya eşya sıkıntısı gibi oyun içi ekonomi ile ilgili sorunları araştıracak mısınız? (Yurtdışı Ülkeler)
C. Son zamanlarda, Keskin/Kara Kristal Parçaları ve Caphras Taşı gibi malzemeleri satın almak gittikçe zorlaşıyor. Bu sorunun tamamen farkındayız, ancak yalnızca bu pazar sıkıntısını atlamayı amaçlayan bir güncelleme planımız yok.
Black Desert’ın ekonomisi arz ve talebe bağlı olduğundan, sıkıntısı yaşanan eşyalar için satıcı sayısını artırmanın veya mevcut satıcıların verimliliğini artırmanın yollarını arıyoruz. Keskin/Sert Kara Kristal Parçalarının fiyatlarını yükseltmek istemiyoruz. Şu anda mevcut sistemi sürdürmenin yollarını incelerken, bu tür eşyaların kullanılacağı satıcı ve yerlerin sayısını artırıyoruz.
Black Desert'de, Caphras Taşlarının global bir sıkıntı altında olduğunun farkındayız. Başlangıçta bu eşyaları her zaman talep ile sınırlı olacak şekilde tasarladık, ancak eşyaya ihtiyaç duyan çok sayıda Maceracı nedeniyle bu konuyu dahili olarak tartışıyoruz. Öte yandan Hafıza Parçası, başlangıçta bir fiyat artışı yaşadı ancak daha sonra istikrarlı bir çizgiye döndü. Caphras Taşı'nın da bu şekilde olabileceğini düşünüyoruz. Keskin Kara Kristal Parçası fiyatları Sert Kara Kristal Parçası'na kıyasla dengeli hale geldiğinde gözümüz üstünde olmaya devam edecek. O zamana kadar, her seferinde acele düzeltmeler uygulamak yerine böyle temel bir soruna çözüm bulmak için çeşitli yöntemler ele almaya çalışacağız.
S. Daha fazla envanter slotu, depo slotu ve Maksimum Ağırlık Limiti eklemeyi planlıyor musunuz?
C. Şu anda böyle bir planımız yok.
S. Yeni saç modelleri ne zaman güncellenecek? Yeterli saç stili yok. Ayrıca, neden özelleştirme işleminde kel bir karakter oluşturma seçeneği yok?
C. Black Desert karakterleri özenle hazırlanıyor. İstisnai sayıda özelleştirme seçeneği nedeniyle, ne kadar çok saç stili uygularsak, optimizasyon için o kadar fazla sorun ortaya çıkmış oluyor. Geçen yıl yapılan Şölende yeni saç modelleri tasarlamamız istendi ve o zamandan beri yeni saç modelleri üzerinde çalışıyoruz, ancak performans sorunları nedeniyle bunları uygulayamadık. Bunun üzerine, önceliğimizi optimizasyona yönelttik ve bu yüzden güncellemeleri beklemeye aldık. Ancak bundan sonra bu yeni saç stillerini tek tek yayınlamaya çalışacağız, çünkü hepsini tek seferde yayınlamak gerçekten zor.
Buna ek olarak, değerli Yianaros Miğfer tarzında saç süsleri uygulamayı düşünüyoruz. Ancak, hem yeni saç stilleri hem de saç süsleri optimizasyon sorunları ile yakından ilişkili olduğundan, bu güncellemelere ortaya koymaya yavaşça devam edeceğiz.

S. Black Desert geliştiricilerinden kaç tanesi oyunu oynuyor?
C. Black Desert'da tonlarca oyun oynayan birçok geliştirici var. Maceracılarımız gibi biz de Black Desert'ın açık dünyasında maceraya atılmaktan, bazen gülmekten, bazen sinirlenmekten, bazen mola vermekten ve daha fazlası için geri gelmekten hoşlanıyoruz. Deneyimi paylaşmak ve oyunu daha da geliştirmek için elimizden gelenin en iyisini yapmak için Black Desert'de Maceracılarımız ile birlikte olmaya devam edeceğiz.

S. Black Desert Eşyaları mağazası global hayranlar için ne zaman satışa sunulacak?
C. Black Desert Eşya mağazası geçtiğimiz Şubat ayında Kore'de açıldı; açıkçası, gönderileri kısıtlayan bölgelerin artması ve mevcut global sorun nedeniyle, lansmanında bir miktar gecikme yaşandı. Yakında iyi haberleri getirmeyi umuyoruz ve sabretmenizi diliyoruz.
S. Balon ile gidebileceğimiz bir hava bölgesi yaratma planlarınız var mı?
Ayrıca, bir zeplin gibi yeni binek türlerini eklemeye yönelik planlar var mı? Gelecekte ne tür yeni binekler göreceğiz?
C. Şu anda bir hava bölgesi geliştirme planı yok. Yeni binek talebi içeren birçok geri bildirim aldık ve şu anda çeşitli binekleri test ediyoruz. Ancak, henüz Black Desert motifine uyan bir binek tespit edemedik. Bununla birlikte, geri bildirimlerinize dayanarak araştırmamıza devam edeceğiz.
Kore sunucularında, son zamanlarda Maceracıları Yengece dönüştüren parşömenler ekledik ve çok sayıda Maceracı bize bu küçük güncellemeyle ilgili olumlu geri bildirimler verdi. Bunu asla yeni bir binek olarak düşünmeye cesaret edemesek de, Maceracılara biraz keyif verecek oyuncak benzeri benzer öğeler eklemeyi planlıyoruz. Örneğin, Kamasylvia'da bir Griffon'a dönüşmek ve uzun mesafelerden aşağı süzülmek ya da ovalarda koşmak için bir Ferrid'e dönüşmek gibi. Bunları yavaş ama emin adımlarla uygulayacağız.
S. Okyanus PvP içeriği olan Okyanus Çağı - Bölüm II ve Mavi Arena ne zaman güncellenecek?
C. Okyanus Çağı - BÖLÜM II, gelişim aşamasında çeşitli değişimlere şahit oldu ve şu an beklemede. Yeni adalar ve gemilerin çoğu zaten yapıldı, bu yüzden geliştirme yeniden başladıktan sonra gideceğimiz yeni yön ile ilgili ayrıntılıları sizinle paylaşabileceğiz.
S. Partiye dayalı hapishaneler ekleyecek misiniz? Oyunun tadını ailem ve arkadaşlarımla birlikte çıkarmak istiyorum.
C. Mirumok ve Gyfin Rhasia Tapınağı gibi av alanlarının yanı sıra yeni eklenen Terk Edilmiş Manastır ve Maceracıların parti oluşturmasını gerektiren Padix Adası'nı genişletmeye devam etmeyi planlıyoruz. Özellikle Mirumok ve Gyfin Rhasia Tapınağı, Black Desert konseptine en uygun parti avlanma alanlarıdır.
Bununla birlikte, Maceracıların hapishaneleri temizlemek için bir araya gelmelerini gerektiren içerik desteğimize devam etmeyi planlıyoruz.
S. Kızıl Arena gibi PvP içerikleri eklemeyi planlıyor musunuz? Keşke günlük mini-Fetih Savaşları veya Bayrağı Ele Geçirme ve Bölge Savaşı biçiminde Arena gibi içeriklere sahip olsaydık.
C. Heidel Şöleni: EVDE'de belirtildiği üzere, Dikenli Kale Saldırı/Savunma Savaşı güncellemesini çok yakında yayınlamayı planlıyoruz. Yeni PvP içeriği yayınlamamızdan bu yana biraz zaman geçti. Bu yenilik ile tüm Maceracılarımızın eğlenebileceğini umuyoruz. Ek olarak, Kızıl Arena'yı çeşitlendirmek için bazı yapısal değişiklikler yapmayı planlıyoruz ve bittiğinde Maceracılar çeşitli yerlerde savaşabilecekler. Bunun, özellikle aynı arenada defalarca savaşmaktan bıkmış Maceracılar için çok anlamlı olacağını umuyoruz. Bayrağı Ele Geçirme veya Bölge Savaşı tipi arenaları ise daha sonra ele alacağız.

S. Black Desert Mobile'ın Parti PvP modunu çevrimiçi hale getirmek üzere bir planınız var mı?
C. Şu anda bir kişisel savaş tarzı ölüm müsabakası formatı uygulama planımız yok. Ancak, halihazırda geliştirilmekte olan Thornwood Fortress, küçük takımlar ile yarışma formatında gerçekleştirilebilecek bir içeriktir. Lütfen dört gözle beklemeye devam edin.

S. Evlilik sistemi gibi daha fazla sosyal sistem eklenecek mi?
C. Evliliği ayrı bir sistem olarak uygulama planımız yok. Daha güzel manzaralar, daha fantastik ve güzel karakterler ve çeşitli içerikler oluşturmaya odaklanacağız.
Son zamanlarda tüm dünyayı etkileyen COVID19 nedeniyle, Avrupa'da bir çiftin düğünlerini Black Desert dünyasında gerçekleştirdiklerine tanıklık ettik.


 

Bu yeni çifte tebriklerimizi iletmek istiyoruz. Düğün, çok güzel ve yakışıklı karakterlerin (Maceracılar) güzel gelin ve damat için tebriklerini sunarken konuk olarak katıldığı Grána, Kamasylvia'da yapıldı. Shai topluluğu düğün yürüyüşünü gerçekleştirmek için toplandı. Herkesin şahit olması gerçekten eğlenceli ve neşeli bir durumdu.

S. Beste & Performans geldiğine göre, dans animasyonları eklemeyi düşünüyor musunuz?
C. Bütün içeriği tasarlarken devamlı Black Desert hissini ve motifini düşünüyoruz. Dansla ilgili olarak, dürüstçe gelişmeyi birçok kez denedik ve bıraktık. Son zamanlarda vals ve tango ile uğraştık, ancak sonuçlar her zaman aynı olacaktı. Ne yazık ki sabırla bekleyen tüm Maceracılar için, artık dans animasyonları üzerinde çalışmayacağımızı duyurmaktan dolayı üzgünüz.
Buna ilave olarak, Shadow Arena'da sosyal ifadeler olarak kısa dans animasyonları tanıttık. Uygulamak istediğimiz dans kapsamı bundan ibarettir. Karakterinizin eylemlerini daha da genişletmek için danstan başka çeşitli hareketler ekleme çabalarımıza devam edeceğiz.
S. Yayınlanması planlanan yeni bölgelerden bahseder misinizHaso Krallığı'nı ne zaman açmayı planlıyorsunuz?
C. Şu anda hazırladığımız yeni bölgeler arasında, sürekli durmayan kar yağışı ile kaplı Guardian'ın atalarının evi, “Sonsuz Kış Dağı” ve geçici olarak adlandırılmış olan her türlü tehlike ile dolu bir yer olan Hashashin'in ana bölgesi “İblis Toprakları” yer alıyor. Heidel Şöleni: EVDE sırasında çizeceğimiz yolu kısaca tanıttığımız üzere, oyunun mevcut durumunda Haso Krallığı'nın ötesine geçmek oldukça zor. Ancak, daha önce yaptığımız gibi, yeni girişimlere devam edeceğiz ve yakında size daha iyi haberler sunmak için çok çalışacağız. Lütfen dört gözle beklemeye devam edin.  
S. Ölmüş Tanrı ekipmanının kalan parçaları veya ek KaraYıldız ekipmanları ne zaman eklenecek?
C. Şu anda belirlenmiş bir zaman çizelgesi olmasa da, Temmuz ayından Ağustos ayına kadar veya en geç Eylül ayında ek KaraYıldız ekipmanı eklenecek. Bununla birlikte, KaraYıldız zırhı şu anda oyundaki en güçlü ekipman olduğundan, bu güncellemeyi geliştirmeye zaman ayırmayı planlıyoruz. Amacımız, zırhla karşılaştırıldığında tamamen farklı bir edinim yöntemi ve işçilik de düşünüyoruz, çünkü amacımız adı en iyi olarak anılacak bir ekipman geliştirmek.
Kore hariç, global sunucular önce KaraYıldız zırhının güncellendiğine şahit olacak, ardından O’dyllita ve Ölmüş Tanrı eklenecek.
S. Yakın gelecekte özel yetenekleri olan veya Shai gibi destek rolü olan bir sınıf getirme planlarınız mevcut mu?
C. Shai, bizim için bile deneysel bir karakter olarak kabul gördü. Neyse ki, birçok Maceracı onlara kollarını açtı ve bu da güvenimizi büyük ölçüde artırdı. Bu nedenle, Shai gibi özel karakterler geliştirme çabalarımıza devam edeceğiz. Ancak, her zaman tüm Maceracılarımızın böyle özel karakterleri hoş karşılamama riski var, bu nedenle bir sonraki duyurunun biraz zaman alacağını tahmin ediyoruz. Resmi geliştirmeye başlamamıza hala çok zaman var, bu yüzden bize bir sonraki özel karakterle ilgili iyi fikirlerinizi iletmenizi rica ediyoruz. Ayrıca, sürekli olarak Papu sınıfı talep eden Maceracılara, oyuna olan tutkuları için teşekkür ettiğimizi duyurmak istiyoruz.
S. Crimson Desertlansmanındansonra Black Desert nasıl şekillenecek? Geliştirme ve operasyon/yönetim hedefleri neler? C. Black Desertiçingeliştirme yönünde ve hedefinde değişiklik yok. Tüm Maceracılarımıza en eğlenceli oyunu sunmak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz.
Ve Crimson Desert'de ortaya çıkan Kara Ruh ile ilgili olarak… bunu Crimson Desert geliştiricilerine iletin.
S. Günümüzde pek çok Maceracı Dünya/Alan Bosslarına, özellikle Alan Bosslarına gitmiyor. Bu bossların ödüllerini geliştirmek mümkün mü? Ayrıca, Garmoth veya Vell'in Kalbi elde etmek şansa bağlı. Bunun için bir planınız var mı?
C. Aynı şekilde bosslar ile ilgili endişelerimiz var. Çoğu Lv. 60-61'e ulaşmış olan Maceracı zaten boss teçhizatı ile donanmış oluyor ve bu nedenle bu bosslarla mücadelede cazibeyi hissetmeyebilir, ancak tam tersine acemi bir Maceracı için bosslar hala çekici olabilir ve bu yüzden büyük değişiklikler yapmak istemiyoruz. Böylece mevcut durumu korumak ve aynı zamanda bazı değişiklikler uygulamak ruhu ile oyuna “Mutlak Bosslar” getiriyoruz. Her boss şu anda önceden belirlenmiş bir zamanda doğduğu için, her bossun artık olağanüstü güce sahip bir biçimde görünme şansı düşük olacaktır. Mutlak Bosslar oldukça güçlü olacak ve iyileştirilmiş yapılarına uygun olan ödüller de şu anda hazırlanma aşamasında.
Ayrıca, Kore sunucularında her Ailenin ek bir Garmoth'un Kalbi üretebileceği bir görev ekledik, bu yenilik O'dyllita çıktığında global sunucularda güncellenecek.
S. Vell'debaskın yaparken, topları engelleyen ve saldırmayı zorlaştıran çok fazla büyük gemi var. Vell'in Mühür Taşı'nı genişletebilir misiniz?
C. Geçtiğimiz 4 Haziran'da, Black Desert Global Lab düzenli bakımından sonra, Vell'in önünde bulunan Mühür Taşı'nın yüksekliğini azaltarak Dünya Bossu Vell baskını geliştirdik, böylece Maceracılar Vell'e yaklaşıp bombalarken rahat edebilirlerdi. Bu mükemmel bir çözüm değil, bu yüzden temel sorunun üstünde çalışacağız.
S. Agris'inHiddeti buffı için AÇ/KAPAT özelliği ekleyebilir misiniz?
C. Bu özelliği 3 Haziran (Çarşamba) düzenli bakımında tanıttık.
S. Kül Rengi Orman Kamayslvia'nın bir parçası, ancak neden Caphras Taşı veya Kadim Ruh Tozu oradaki canavarlardan düşmüyor?
C. Kül Rengi Orman, Maceracılar için bir "Meydan Okuma" yaratmak amacıyla geliştirildi. Bölgenin bir "toplama alanı" olmasını istemedik, bu yüzden bölgeden düşen eşyaları daha seçkin hale getirdik.
Bununla birlikte, Kül Rengi Orman'daki Maceracılar için tek gerçek mücadele Deboreka Kolye alabilmek olduğu için, bu bölgeye başka bir “ödül” ekleme olasılığını tartışıyoruz. Bunun, özellikle sanat bölümü için büyük bir sorumluluk olması sebebiyle güncellenmesinin biraz zaman alacağını tahmin ediyoruz ve bu verdiğimiz cevabın Maceracılarımızı neyi beklediğine dair ufak bir ipucu vermiş olabileceğini umuyoruz.
S. Klan görevlerinin, klan büyüklüğünden bağımsız olarak günde 10 görev ile sınırlı olması biraz az görünüyor. Klan büyüklüğüne göre günlük Klan Görevi sayısını artırmak için herhangi bir planınız var mı?
C. Klan görevleri için günlük sınırı Maceracıların görevleri tamamlamaları ve daha fazla katılım sağlamaları için baskı yapma korkusu nedeni ile artırmadık ve şimdilik bu şekilde bir planımız da yok. Bunun yerine, biraz daha ekip çalışması içeren Klan Görevleri eklemeyi planlıyoruz.
Örneğin, bu yeni görevler, avcılıkta iyi bir klan üyesinin, toplama yapmaktan hoşlanan bir üyenin veya denizin uzman gezginlerinden bir üyenin vb. bir araya gelmesini gerektirebilir.
S. OgreYüzüğüve Laytenn Kolyenin değerleri aynı 
C. Evet, tamamen aynı. Geçmişte bir TET Ogre Yüzüğü olan bir geliştirici olduğunu hatırlıyorum, TET Laytenn Kolyesinin simgesinin daha güzel olduğunu düşünüp ve Laytenn Kolye satın alabilmek için Ogre  Yüzüğünü satan... Ne günlerdi ama.
S. Av canavarlarından gelen bol miktarda görev ve can sıkıntısı nedeniyle veya daha yüksek Yaşam Becerisi içeriği için yeterli gümüş toplayamadığından dolayı kısa bir süre sonra vazgeçen Maceracı sayısında artış var. Bu, oyun içi deneyimi gerçekten etkiliyor. Mevcut sorunu çözmek için herhangi bir planınız var mı?
C. Yeni sınıf Hashashin, Eski Ay Grand Prix, özel sunucular, Dikenli Kale ve Ödül sistemleri, aktif ve ilgi çekici oyuna odaklandığımız Heidel Şöleni: EVDE'de sunduğumuz içeriklerdendir.
Güncellemelerimiz mevcut oyun içi atmosferden büyük ölçüde etkileniyor. Etkin olmayan ve aktif içerik arasında uygun bir denge sağlamak için devam eden analizlerimiz var ve bunu yapmak için çok çalışmaya devam edeceğiz.
S. Black Desert oynamaya Sezon Sunucuları sebebiyle geri döndüm. Tuvala Ekipman içeriğine sahip Sezon Sunucularının iyi bir fikir olduğunu düşündüm, bir yandan da yıllar önce oynadığım Black Desert ile aynı olmasından korkuyordum. Aynı zamanda, yükseltme ve azalan yükseltme malzemelerinde sürekli başarısızlık görmek her zaman üzücü olmuştur. Arıtılmış Sihirli Kara Taşlarla TRI'ye yükseltmeyi garantilemek mümkün, ancak Sezon Sunucularında geçirdiğim zamanı değerlendirmek için normal boss teçhizatı ile değiştirilmeden önce en azından Tuvala ekipmanını TET'e yükseltmem gerektiğini hissediyorum. Gelecek sezonda geliştirme sistemini biraz daha acemi dostu bir hale getirmeyi planlıyor musunuz? 
C. Öncelikle, Sezon Sunucusu içeriğinden keyif aldığınız için müteşekkiriz.Bu bizim için bir meydan okumaydı ve birçok Maceracı bu yeniliğin keyfini çıkarabildiği için minnettarız.Bu Sezon Sunucusu döneminde, oyuncu destek üzerinden ekipman yükseltmenin oldukça zor olduğuna dair çok sayıda geri bildirim topladık, ancak maalesef yapabileceğimiz tek şey cesaret verici kelimeler sunmaktır. Tuvala ekipmanını TRI-TET-PEN'e yükseltmeyi kasıtlı olarak daha zor hale getirdik ve bu süreci daha kolaylaştırma planımız yok. Sezon Sunucularının, acemi Maceracıların kolayca ekipman elde edilebileceği bir yer olmasını istemedik, daha ziyade yükseltme sisteminin uzaktan keyfine varmanın yanı sıra mevcut Maceracılarla da bağ kurabilecekleri bir alan sağladık. Bunun sağlıklı bir geçiş ve uyum sağlamanın keyifli bir yolu olacağını düşündük. Öte yandan, ilk Sezon Sunucusu sona erdiğinde, çok külfetli olarak kabul edilenler üzerinde çalışmak için tüm verileri analiz edeceğiz. 
S. Gelecek sezon için, lütfen sezon sunucularından normal sunuculara geçme ve tam tersi arasındaki bekleme süresi sorununu çözün. Normal karakterler sezon sunucularına giremediği için, çiftçilik veya dünya bossu baskınları vb. ile ilgili birçok sorun vardı.
C. Ah… bu kesinlikle çözmek ve/veya geliştirmek istediğimiz bir şey. İmkansız olduğuna kanaat getirdiğimiz takdirde tamamen farklı bir yön düşüneceğiz.
S. Black Desert çok çeşitli içeriklere sahip ve Maceracılar oynamak istediklerini seçebilmekteler. Bununla birlikte, kısa bir süre önce gelmiş ancak Maceracıların ilgisini kaybetmiş olan Cehennem Geçidi ve Valtarra Yadigar Parçası içerikleri mevcut. Bu tür unutulmuş içeriklerin ödüllerini iyileştirmek için herhangi bir planınız var mı? Varsa, bunları ne zaman güncellemeyi planlıyorsunuz?
      C. Bu içeriklerin bu kadar uzun süre ihmal edilmesine izin verdiğimiz için özür dileriz. Yukarıda belirtilen içeriklerin her ikisi de tek başına altından kalkılabilecek içerikler değil ve Maceracıların bir araya gelmesini gerektiriyor, bu da onları iyileştirmenin en iyi yolunu belirlememizi biraz zorlaştırdı. Büyük bir değişiklikten ziyade, küçük iyileştirmeleri birer birer uygulayacağız.
    İlk olarak Valtarra Yadigar Parçası'ndan başlayacağız.
S. Halihazırda oyunda 19 sınıf var; kaç tane daha sınıf sunmayı planlıyorsunuz? Halihazırda geliştirilmekte olan kaç sınıf mevcut?
C. Kaç tane... Bu bizim de kendimize sormamız gereken bir soru. Yeni sınıflarla güncellemeler yayınlamaya devam etmeyi planlıyoruz. Her yıl geliştirmede kaç yeni sınıf olduğu sorusu soruldu ve biz de hep “bu sınıfı yapıyoruz, o sınıfı yapıyoruz” diye haykırdık. Bu yıl da bir istisna olmayacak. Halen yeni sınıflar geliştiriyoruz ve araştırıyoruz.
S. Avlanma deneyiminin tadını çıkarmak isteyen düşük AP ve DP'li Maceracılar için bir avlanma alanı oluşturma planları var mı? Örneğin, belirli bir alanda avlanan Maceracı sayısını artırmak için, bölgesel canavarların hasarını ve savunmasını Maceracının ekipmanına göre otomatik olarak ayarlayın. Şu anda girebileceğimiz avlanma alanı sayısı sadece Vaha ekipmanlarıyla sınırlı.
C. Şu anda böyle bir plan yok. Av bölgeleri için önerilen değerler Maceracıların kendi gelişimlerini ölçmeleri için bir basamak görevi görmektedirbu nedenle mevcut durumlarını korumayı planlıyoruz. 
S. Sadeceson vuruşu yapan Maceracıya değil, aynı zamanda dünya bossuna ve/veya onların kölelerine saldıran tüm Maceracılar için, bilgi edinme veya bilgi derecelerini artırma konusunda sabit bir şans uygulama planları var mı?
C. Bunu dikkate alacağız ve iyileştirmeler yapıp yapamayacağımıza bakacağız.
S. Arduanatt ve Diné’yi çift kişilik yapmayı planlıyor musunuz?
C. Arduanatt ve Diné'ye 2'li oturak seçeneği eklemeyişimizin sebebiRüya Atlarının muazzam değer ve cazibeye sahip olduğunu hissetmemizdirRüya Atı'nın her türlü yeteneğe sahip olmasına izin verirseksadece normal at ve çift kişilik sahibi olan Maceracılar bu konuda kesinlikle çelişkili görüşlere sahip olacaklardı. Her bir Rüya Atı'nın özelliğine odaklanmayı planlıyoruz. 
S. Oyuniçinde posta gönderme seçeneğini eklemeyi planlıyor musunuz? Çevrimdışı oyunculara bile oyun içi posta göndermek gibi.
C. Açıkçası, posta kutusunun bir süre önce kaldırılmasını planlamıştık. Yalnızca Black Desert'in gelişim aşamasında GM'lerden/etkinliklerden ödül alma aracı olması için yapılmıştı. Geçen yıldan bu yana, “Kara Ruh Hediye Kutusu” üzerinden Maceracılara daha fazla ödül gönderiyoruz ve tüm ödülleri kutuya aktarmayı bitirdiğimizde başlangıçta düşündüğümüz gibi posta kutusundan tamamen kurtulmayı planlamıştık.

Ancak tekrar düşününce, bu konuda biraz üzgün hissettik. Posta işlevini çevrimdışı bir klan üyesine ulaşmak isteyen bir klan üyesi, aniden bir başka oyuncuya oyun içi posta göndermek isteyen bir Maceracı veya birlikte oynadığı arkadaşını özleyen ve ona oyun üzerinden ulaşmak için kullanmak isteyen Maceracıların düşünceleri kafamızı meşgul etmeye başladı. Posta kutusunu tamamen kaldırmak yerine, geliştirme ekibiyle, “posta”nın kendisini bir işlev haline getirmek için çalışıyoruz. Aslında bunun gibi konuları tartışmaktan keyif alıyoruz. Hiçbir kesin karar verilememiş olsa da, herhangi bir iyi sonuç ortaya çıktığı anda paylaşacağız.

S. Ekipmanlara veya becerilere bir “Ustalık Sistemi” ekleme planınız var ?
C. İyi fikirleri her zaman memnuniyetle karşılıyoruz. Bu gibi fikirleri Destek yoluyla bize iletebilirsiniz ve kesinlikle göz önünde bulunduracağımıza emin olabilirsiniz. 
S. Eski avlanma yerlerinde çok az insan görmek üzücü. Bu alanları güncellemenin daha fazla Maceracıyı geri getireceğine inanıyorum.
C. Mediah'tan sonra av bölgelerinde büyük değişiklikler yapmaya dair bir planımız yok. Ancak,  “gelişme bölgeleri” olarak bilinen Balenos - Calpheon bölgeleriözelleştirilmiş sunucularda geliştirilecek şekilde ayarlanmıştır. Özel bir sunucudabu bölgelerdeki canavarlar inanılmaz derecede güçlenecek ve ödülleri de büyük ölçüde geliştirilecekÖrneğinKızıl Orkların yaşadığı Ork Kampı, 240 AP ve üstü gerektiren bir bölgeye dönüşebilir. 
S. Dengelemesırasındageliştiriciler normalde topluluğun isteklerini takip ediyorlar  yoksa yalnızca Bağlantı Noktası/Fetih Savaşı'na katılanlardan notlar  alıyorlar? Bir Maceracısınıflarını güçlendirmek için topluluğun fikrini kasten yönetildiğini iddia etti. Bu tür söylentilerin geçerliliği var ?
C. Dürüst olmak gerekirse, dengeleme konusundaki mesajların öznel olabileceğine kanaat getirdiğimiz için dengeleme yaparken topluluk trendlerinden aşırı derecede etkilenmekten kaçınmaya çalışıyoruz. Oyuncuların söylemlerini göz önünde bulundururken, isimsiz oyuncuların diğer sınıfları yerden yere vuran birçok gönderisi mevcut. Geliştiricilerimizin bunların öznel görüşler olduğunu ve yakın zamanda gerçekleşen çekişmeden kaynaklanabileceğini düşünüyorlar. Yani bir oyuncu X veya Y sınıfını dengelemek için topluluğu etkilediğini söylerse, bu samimi bir söylem olmayacaktır. 

Dengeleme için genellikle kendi oyun deneyimimizi ve oyunu dengelemek için kullanabileceğimiz verileri, Oyuncu Destek aracılığı ile gelen içerikler, forum yazıları vb. resmi kanallar aracılığıyla geri bildirimler üzerinden alıyoruz. Heidel Şöleni: EVDE etkinliğimizde belirttiğimiz üzere, sınıflarında mükemmel olan oyuncuların, belirli sınıflarla oynamaktan keyif aldıkları için bizimle görüşmeye ve inanılmaz derecede ileri düzeyde oynamaya davet ederek fikirlerini duymak istiyoruz. Ancak o zaman bile, gelecekteki güncellemeleri sadece en iyi Maceracıların görüşlerine göre şekillendirmeyi planlamıyoruz, ancak gelecekte gerçekleştirilebilecek dengeleme değişikliklerini keşfetmek için bunu iyi bir başlangıç noktası olarak kullanacağız.

S. Büyük Okyanus bölgesinin daha da genişletilmesi ihtimali var mı? Ayrıca, herhangi bir Büyük Okyanus alan bossu ekleme planınız mevcut mu?
C. Büyük Okyanus'un genişlemesini tartışmak için doğru zaman değil. Paylaşacak yeni haberlerimiz olduğunda, bu konuya değineceğiz. Şu anda ek Büyük Okyanus Alan Bossları için bir planımız yok, ancak tekrar düşününce, olmaması için bir neden de yok. Mini haritalarınızda görünmesi için bazı yeni “Yıldız Tozu Şekeri” (Yıldızla işaretlenmiş Canavarlar) hazırlayarak başlayacağız.

Dünyanın dört bir yanından Maceracılar tarafından sorulan soruları içeren II. Bölüm ile geri döneceğiz, önümüzdeki hafta görüşmek dileğiyle! 

 

Bir sonraki Soru-Cevap’ta görüşmek üzere, hoşçakalın! 

2 Yorum