Birazdan Black Desert başlayacak.

Eğer oyun başlamıyorsa, lütfen Black Desert Başlatıcıyı kurun.

Oyuna başlamak için Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

Eğer zaten kuruluysa, oyun hemen başlar.
Eğer otomatik olarak başlatıcı çalışmıyorsa, lütfen kurulu olan başlatıcıyı doğrudan başlatın.

Kurulum Rehberi

1 İndirilen BlackDesert_Installer_TR.exe dosyasını çalıştırarak, Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

2 Kurulum tamamlandıktan sonra oyunu başlatınız.

HABERLER

GM Notu 09.07.2020 06:00 (UTC+3) <Heidel Ball : EVDE> Soru-Cevap Bölüm 2 Sonrası
0

 

 

Merhaba Maceracılar!

 

Global Soru-Cevap 1. bölümde tüm Maceracılarımızın sorularını yanıtlayamadığımız için, bugün size daha fazla cevap getirdik!

 

Şimdi, Heidel Şöleni: EVDE - Global Soru-Cevap Bölüm 2'ye bir göz atalım mı?

  1. S. Sorularımı sormadan önce, neden bu sorulara sahip olduğumu açıklamak istiyorum. MMORPG türünün doğası nedeniyle giriş engelinin her zaman hem geliştiricilerin hem de oyuncuların aklında olan bir şey olduğuna inanıyorum. Oyuncuların bir karakteri geliştirme çabalarının değerini korumanın ve aynı zamanda yeni oyunculara gelişme şansı sunmanın kolay olmadığını da anlıyorum. Black Desert daha önce Bağlantı Noktası Savaşı'nı canlandırmaya çalışmak için Aşama 1 Bağlantı Noktaları için AP/DP'ye sınır koydu, ancak hala çok fazla sorun olduğunu hissediyorum. Bağlantı Noktası Savaşı'nda kazanan klanlara bakarsanız, çoğunlukla Bağlantı Noktalarının çoğunluğunu elinde tutan birkaç klan görürsünüz. Bu klanlar Bağlantı Noktalarını kazanmak için zaman ve çaba harcarken, zamanla onları tekelleştirmeye başladılar ve sadece Bağlantı Noktası Savaşı'na yeni başlayan klanlar için bir engel haline geldiler. İşte bunun üstüne sorularımşunlar;
  2.  
  3. 1. BirdenfazlaBağlantı Noktasına sahip olan klanlar üzerinde düşünceleriniz (1 klan, 1 bağlantı noktası olasılığı ile ilgili soru) 
  1. 2. Boşluğukapatmak için AP ve DP'nin yanı sıra ek sınırlamalar (HP, direnç vb. ile ilgili sınırlamalar) 
  2. 3. Bir Aşama 1 Bağlantı Noktasına uzun süre sahip olan ve Bağlantı Noktası Savaşı'na giren klanlar nasıl engellenir (Bir klan Bağlantı Noktası Savaşı'nı veya birkaç Bağlantı Noktasını kazandığında artan Klan Şöhretini tanıtma ve bu Klan Şöhret numarasını daha düşükseviyeli Bağlantı Noktalarından elde edilen kârı ayarlamak veya sadece daha düşük seviyeli Bağlantı Noktalarına katılmayı mümkün kılmak için kullanmak)
  3.  
  4. Bu 3 soruyla ilgili cevapları sizden almayı umuyorum, teşekkür ederim.
  5.  
  6. S. Şu an Bağlantı Noktası/Fetih Savaşlarında yeterli klan yok. Savaş Kahramanı ve Klan İttifakı sisteminin piyasaya sürülmesinin durgunlaşan Bağlantı Noktası/Fetih Savaşlarına yeni bir soluk getireceğine inanırken, bu sistemler birer demirbaş haline geldikten sonra da birkaç olumsuz yan etkileri oldu. Öncelikle, Savaş Kahramanları klanları olmasa bile Bağlantı Noktası/Fetih Savaşı'na katılabildikleri için, bazıoyuncular klanlarıolmadan Savaş Kahramanı olarak Kuşatma Savaşı'na katılıyorlar ve sadece Savaş Kahramanı olarak katılan oyuncular için paralı asker odaklı klanlar bile mevcut. Sonuç olarak, Kuşatma Savaşı'na katılan klan üyesi sayısı azalmakla kalmıyor, aynı zamanda katılan klan sayısı da azalıyor. Bu yüzden her hafta, Bağlantı Noktası Savaşı'na özenle katılan klanlar aynı klanlarla tekrar tekrar karşılaşıyorlar veya aynı klanlarla savaşmayı rutin hale getiriyorlar, bu da azalan ilgi döngüsüne neden oluyor. Çok uzun sayılmayan bir süre önce, Bağlantı Noktası Savaşı'nın her gün meydana geldiği Bağlantı Noktası sayısı azaldı, ancak bu yalnızca yara bandı misali bir düzeltme gibi görünüyordu ve şu anda Bağlantı Noktası Savaşı'na düzgün bir şekilde katılan çok sayıda klan yok. Bağlantı Noktası Savaşı ile ilgili tüm bu sorunlar zaman geçtikçe kötüye gidiyor.
  7.  
  8. Aynı şey Fetih Savaşı için de geçerli. Saldıran taraf maksimum sayıda Savaş Kahramanı kabul edebilirkensavunan taraf Savaş Kahramanı kabul edemiyorbu da saldıran tarafı çok avantajlı hale getiriyor. Ayrıcagenellikle az sayıda üyesi olan klanlarsaflarını doldurmak için hala birçok paralı asker kabul edebiliyor. Sorun şu ki, en güçlü paralı askerleri kabul eden klanlar Kuşatma Savaşı'nda en baskın olanlar. Tüm bunlar, klan üyeliğinde azalmaya özendiriyor ve mümkün olduğunca paralı asker kabul etmeye yol açıyor. Böylelikle sonuç, daha çok paralı askerlerin gücü hakkında olduğu için Kuşatma Savaşı'nı kazanmak için varolan başarı duygusunu azaltıyor. Doğal olarak, Fetih Savaşı'na katılan klan sayısı da azalıyor. Bu yüzden, geliştiricilerin Bağlantı Noktası/Fetih Savaşı ile ilgili bu sorunlar hakkındaki düşüncelerini ve mümkünse bu sorunları çözme planlarınızı öğrenmek istiyorum.

 

C. BağlantıNoktası/Fetih Savaşı, Black Desert'da büyük veya küçük birçok klanın katıldığı karakteristik içeriklerden biridir. Pek çok klanın ilgilenmesi ve keyif almasıyla, şimdiye kadar değişikliklerimizi yaparken kullandığımız çeşitli geri bildirimler aldık ve derledik. Bu şekilde değişiklik yapmaya devam etsek de, bugün bu konu hakkında biraz daha konuşalım. 

 

Bağlantı Noktası Savaşı'nın şu anki en büyük sorunlarından biri, Aşama 1 Bağlantı Noktalarına katılan ve “acemi klanların” katılmasını ve eğlenmesini zorlaştıran nispeten güçlü klanlardır. (AP/DP ve Savaş Kahramanları için sınırlar getirerek bu sorunu çözmeye çalıştık ve ilk başta daha iyiyken, zamanla daha güçlü klanlar bir kez daha Aşama 1 Bağlantı Noktalarını devraldı.) Bu sorunu çözmek için ilk önceliğimizin temel bir çözüm bulmak olduğuna inanıyoruz, böylece daha güçlü klanlar Aşama 1 Bağlantı Noktaları yerine daha yüksek seviyeli Bağlantı Noktalarına meydan okuyacak. Konuyla ilgili birçok fikrimiz olsa da, yakın gelecekte Bağlantı Noktası Savaşı'na yeni değişiklikler getirmenin yollarını inceliyoruz, bunlara ödülleri iyileştirmek de dahil.  

 

Başlangıç aşamalarında sorun yaşayan klanlara gelince, PvE tabanlı daha düşük aşamalar oluşturmayı düşünüyoruz. Bu, başlangıca dayalı bir Bağlantı Noktasına benzeyecek ve bunu yeni başlayan klanlar için eğlenceli bir hedef olarak ayarlamayı planlıyoruz. Ancak bu, yeni bir klan için başlangıca dayalı bir bağlantı noktası olduğu için, klanlar uzun süre devam edemezler, çünkü bu yalnızca onları gerçek Aşama 1 Bağlantı Noktası Savaşlarına katılmaya teşvik etmek içindir. 

 

Elbette, Bağlantı Noktalarını alma şeklinizi de değiştirmeyi planlıyoruz. Şu anda (Fetih Savaşı değilse), tek bir klan bir Bağlantı Noktası alabilir ve hafta boyunca rahatça başka bir Bağlantı Noktası almaya çalışabilir; bazı değişiklikler yapmak istediğimiz yer burası. Heidel Şöleni'nde bunu "seksek" veya "bölgeyi ele geçirme" olarak tanımladık, burada Klan A Bağlantı Noktası B'yi alırsa, daha sonra Klan A, B'ye bağlı Bağlantı Noktası C'yi almaya çalışabilir. Ancak kalan bağlantısız D ve E bağlantı noktalarını almayı zor ve imkansız hale getirmeyi planlıyoruz. Klanlar bu şekilde genişleyebilecek ve etkilerini artırabilecek, ancak bağlantılı bağlantı noktasının kontrolünü kaybetmeleri de daha zararlı olacak. Ek olarak, bu format saldırı esnasında 2 veya 3 Bağlantı Noktasını savunmayı zorlaştıracak, bu nedenle gerektiğinde işbirliğine teşvik etmek için halihazırda geliştirilmiş olan İttifak sistemini iyileştirmeyi düşünüyoruz. Bu bağlantı noktası bağlantıları her bölge için farklı şekilde kurulacak. (Değişikliklerin hala geliştirilme aşamasında ve değişikliğe tabi olduğunu unutmamak gerek.) 

 

Birçok oyuncunun “paralı asker” olarak adlandırdığı Savaş Kahramanları, önce başka bir klan üyesi olsanız da olmasanız da, Bağlantı Noktası/Fetih Savaşı'na katılmanın yollarından biri olarak tanıtıldı. Daha fazla Maceracının katılımına kasıtlı olarak bir sınır koymadık, böylece daha zayıf klanlar bile Fetih Savaşı'nda mücadele edebilirdi, ancak Savaş Kahramanlarının gücünün klanın kendisinin ötesine geçtiği durumlar oldu ve sonuç olarak, katılıma sınır getirmemiz gerektiğini fark ettik. Fetih Savaşı'na katılabilecek Savaş Kahramanlarının sayısını sınırlarken, daha fazla taktiğe dayalı bir yönetim sağlamak için katılım maliyetlerini sınırlamayı düşünüyoruz. Klan veya bölgeye göre katılım maliyetleri için maksimum değerler belirlemek istiyoruz ve her bir Savaş Kahramanının leveli, teçhizatı vb. için hesaplanan toplam savaş derecesi maksimumun üstesinden gelemeyecek şekilde biçimlenecektir. Bu nedenle, bir Savaş Kahramanına ihtiyaç duyan klanların, duruma bağlı olarak daha az sayıda en iyi Maceracı veya sadece daha fazla sayıda ortalama Maceracı seçme gibi bir avantaj sağlıyormaliyetini tartması gerekecek. Bunu biraz daha test ettikten ve müzakere ettikten sonra, yönümüzü tamamladığımız takdirde Black Desert Global Lab aracılığıyla bir duyuru yapacağız. Ayrıca, savunma tarafının da Savaş Kahramanlarına sahip olmasını planlıyoruz. 

 

Son olarak, bazı kuşatma silahlarında yapılan ayarlamalar. Mevcut kuşatma silahlarının her birinin kendi rolleri var ve bir çeşit taş-kağıt-makas kurulumuna benziyor, ancak canavar silahları Troll ve Ogre, nispeten daha etkili. Bu nedenle, mevcut yönlerini korumayı, ancak sınırlama eklemeyi sınırlamayı veya rollerini tamamen değiştirmeyi düşünüyoruz, böylece başka şekillerde kullanılabilirler. 

 

Bağlantı Noktası/Fetih Savaşı'na katılan tüm klanların ve Maceracıların isteklerini %100 karşılayamayacağımızı biliyoruz. Bununla birlikte, sorunların sabit hale gelmesini önlemek için sorunlarda iyileştirmeler yapmaya devam etsek de, mevcut durumun devam etmesi noktasında üzgünüz. Değişime yönelik sürekli girişimlerimize durdurmak bilmeden ilerleyeceğiz ve nihai hedefimiz Bağlantı Noktası/Fetih Savaşı'nı meydan okuyabileceğiniz veya spor gibi keyif alabileceğiniz bir şeye dönüştürmek. Bugün bahsettiğimiz, genel resmin yalnızca bir parçası ve geliştirme çalışmalarımız tamamlanır tamamlanmaz biter bitmez geri bildiriminizi almaya ve duyurmaya devam edeceğiz.

  1. S. Klanİnsiyatifi'nibelirli klan üyeleri için aşama 0'a düşürmemize izin verebilir misiniz?
  2. S. Klanİnsiyatifsistemi kullanımı çok elverişsiz. Klan üyelerime insiyatif vermek bir hayli yorucu bir süreç.
  3. S. Paralıaskerler için toplu ödenek belirlememize izin verebilir misiniz? Örneğin Klan Lideri Khan'ı yendikten sonra ödenek vermek zorunda, ancak ödemeleri göndermek için herkese tek tek tıklamak durumunda, bu da çok zaman alıyor. Lütfen bunu düzeltin. 
  4.  
  5. C. Bukullanıcıarayüzü yaşam kalitesi değişikliği ile ilgili olarak, bir program belirledikten hemen sonra bunun üzerinde çalışacağız ve bunu mümkün olan en kısa sürede güncellemek için elimizden geleni yapacağız. Buna ek olarak, henüz klan insiyatifleri için 0. aşamayı düşünmüyoruz. Bazı klan üyelerinin oynayamadığını veya iyi davranışlara sahip olmadığını biliyoruz, ancak onlar yine de klan işaretinizi paylaşan klan üyeleriniz. (Aşama 0 ödeme eklemenin daha fazla kötü kullanıma neden olacağına inanıyoruz)
  1. S. Pen (V)'dendahayüksek yükseltme seviyesi için plan mevcut mu?
  2.  
  3. C. Şuan PEN (V)'den daha yüksek yükseltme seviyesi ekleme planımız yok.
  1. S. Müzikaletleri kullanım içeriğini genişletecek misiniz?
  2.  
  3. C. Shai için, yeteneğini geliştirmeyi ve müzikal/performans teknikleri ve ses modülasyon efektleri gibi daha fazla sistem özelliği eklemeyi planlıyoruz. Bunu ekledikten sonra, aynı enstrümanı farklı bir hisle çalabilecek ve sesleri, ses efektleri ile ayarlayabileceksiniz. Bunun ötesinde kesin olan henüz başka bir geliştirme planımız yok, ancak geliştirme yönümüzü tamamladıktan sonra sizlere bildireceğiz.   
  1. S. Lütfendiğer sınıfların Beste/Performans sistemini kullanmasına izin verin.
  2.  
  3. C. Bu,yalnızcaShai için oluşturulan içerik olduğundan, şimdilik sadece Shai'de kalmasını istiyoruz. Gelecekte müzikal enstrüman içeriğini genişlettikten sonra ve Shai müzik beste/performansını daha profesyonel bir şekilde ele alabiliyorsa, diğer sınıfların sınırlı bir şekilde kullanabilmesine izin vereceğiz.  
  1. S. Heidel Şöleni: EVDEetkinliğinde, dünya çapındaki Maceracılar herhangi bir kısıtlama olmadan çevrimiçi olarak buluşabildiler. Bir adım daha ileri giderek, Pearl Abyss'in doğrudan hizmetinin dünyanın dört bir yanından Maceracıları tek bir sunucuda bir araya getireceğini umuyorum, bu yüzden gelecekte bu teknoloji geliştirilebilirse bunun olası bir güncelleme olup olmadığını merak ediyorum.
  2.  
  3. C. Buçokzor bir iş, ama kaçınacağımız bir mücadele değil. Bunu tek seferde gerçekleştirmeye çalışmak yerine, Tayland ve Güneydoğu Asya ile ilk denemelerimizi gerçekleştirecek ve kazandığımız deneyimi kullanarak devam edeceğiz.
  1. S. Umarımoyunu ve sunucuları biraz daha dikkatle optimize edersiniz. Bir i9 9900k ve RTX 2080TI ile bile 30 FPS aldığım avlanma yerleri (örn. Sycraia) var.
  2.  
  3. C. FPSdüşüşüsorunlarının ortaya çıktığı Sycraia dahil belirli alanların güncellemesi için çalışmalar yapıyoruz. FPS düşüşleri yaşadığınız bölgerler olduğunda lütfen bize bildirin, dikkatlice tekrar ele alacağız.
  1. S. OkyanusTakasından kazanılabilen gümüşü düşürerek Karga Parası için daha fazla takas tutarı eklemek için herhangi bir plan var mı? Şu anda çok fazla Manos aksesuarı yok, bu yüzden Merkez Pazar'dan tedarik etmek zor ve büyük miktarda gümüş gerekmesi nedeniyle yükseltme malzemeleri satın alınamıyor.
  2.  
  3. C. Sonzamanlarda,Takastan elde edilen gümüşü Karga Parası ile takaslayabileceğiniz bir güncelleme gerçekleştirdik; örneğin, +4 Ticaret Eşyalarını Karga Parası ile takası ve Malzeme Takasına "Altın Eşya"yı getirdik. Manos dahil olmak üzere ana geliştirme malzemelerinin orijinal yolla elde edilmesi gerektiğine inanıyoruz, bu nedenle Takası destekleyici bir rolde tutmayı planlıyoruz.
  1. S. EbenruthNolu'na benzer, daha geniş bir Karak ekipman çeşidi eklemeyi planlıyor musunuz? Örneğin, bir geminin önünden ateş etmenizi sağlayan bir ekipman! Daha fazla binek/gemi eklemek yerine, bu gibi şeyler güncellemeyi düşünür müsünüz?
  2.  
  3. C. Daha fazla Karak ekipmanı ekleme ihtimaline açığız, ancak henüz ne tür ekipman ekleyeceğimize (ve bu ekipmanların ne tür etkilere sahip olacağına) dair özel bir görüşme gerçekleştirmedik. Sadırı için daha fazla yol olması gerektiğine katılıyoruz ve bir sonraki Hazine Eşyasını geliştirirken bunu aklımızda tutacağız. Bununla birlikte, tarihsel bir örnek olarak, bir geminin pruvasına bir top yerleştirmenin bir Karak için doğru olmayabileceğini söylemek isteriz.
  1. S. Ninja'nın6 büyük kılıç kullanmasına izin veren bir kıyafet olacak mı?
  2.  
  3. C.6büyükkılıcın Ninja karakterine aykırı olacağını düşünüyoruz, bu yüzden ona 6 büyük kılıç vermek yerine Ninja’nın temasını gerçekten vurgulayan şaşırtıcı kıyafetler oluşturmak için elimizden geleni yapacağız.
  1. S. BenPvP'yiseven biriyim. PvP perspektifinden yeni önemli içerik güncellemeleri olacak mı? Bölge Savaşı, daha ilginç takım oyunu ve hedef tabanlı oyun tarzlarını teşvik eden daha ilginç Fetih ve Bağlantı Noktası Savaş Sistemi veya farklı RBF oyun modları gibi? 
  2. S. Takas,Toplamaveya Canavarları yenmek gibi PvP içeriğinin de güncellenmesi gerekiyor. (Maceracıların PvP'den gümüş kazanmasına izin vermek gibiKızıl Arena'dan aldığımız ödüller temelde sadece "Şöhret"le aynı değerdeBir açık dünya PvP'si için hiç ödül yok, bu yüzden yenilen Maceracılar hemen geri gelebildiği için zaman kaybı gibi görünen içeriğe dönüşüyor. Lütfen bize PvP içeriğine katılmak için daha fazla neden verin.
  3.  
  4. C. PvPiçeriği ile ilgili olarak, Kızıl Arena tanıtımından sonra Kişisel Savaş Savaş, Nihai Savaş ve Arsha Arenası'nı ekledik ve geliştirdik. Kızıl Arena'ya gelince, Level EXP de dahil olmak üzere ödüller ekledik, böylece karakterinizi geliştirebilir ve farm yapabilirsiniz. Black Desert'in ilk aşamalarında, sıralama maçlarına benzer 1:1 ve 3:3 maçlar yapılmaktaydı, ancak birçok Maceracı tarafından talep görmedi. Bu yüzden bu maçları tamamen kaldırdık. Son zamanlarda, giderek daha fazla Maceracı geçmiş sıralama maçlarına olan özlemlerini dile getiriyor. Hala Dikenli Kale içeriğini geliştiriyoruz, Maceracılarımızın geri bildirimlerine bakacağız ve PvP seven Maceracıların keyfini çıkarabileceği aksiyon dolu ve heyecan verici içerikleri daha da genişletmeye devam edeceğimize söz veriyoruz.
  1. S. Oyuncularınaynı ekipman seviyesine sahip olduğu bir PvP modu için herhangi bir plan var mı?
  2.  
  3. C. Şu anda böyle bir PvP modu için henüz bir planımız yok. Maceracıların karakterlerini geliştirme çabalarını ödüllendiren PvP içeriğine odaklanmak istiyoruz. Black Desert bir MMORPG, yani Maceracıların sıkı çalışmaları ve çabaları ile güçlenmeye çalıştıkları bir oyun. Bu temel felsefeye sadık kalmayı planlıyoruz.Tabiiki, yeni başlayan Maceracılara daha hızlı güçlenmeleri ve belirli bir çaba göstermeleri durumunda, halihazırda varolan Maceracılara yetişebilmeleri adına Olvia sunucusu, Sezon sunucusu, Tuvala ekipmanı vb. gibi çeşitli içeriklerde uygulamalar devam edeceğiz.
  1. S. Sınıflariçin mevcut beceri sistemi çok basit ve sıradan görünüyor. Her sınıfa daha fazla benzersiz beceri kazandırarak beceri mekanizmalarını biraz daha karmaşık hale getirmeye ne dersiniz?
  2.  
  3. C. Tüm sınıflar için beceri sisteminde büyük değişiklikler yapma planımız yok. Black Desert özünde hızlı ve çok fazlaserbestdövüşlerde uzmanlaşmıştır. İlk başta tüm becerilerin bekleme süreleri vardı, ancak bu çok sınırlayıcı geldi, bu yüzden bekleme süresinde bile bir takım becerileri kullanılabilir hale getirdik. Uyum ve değerlendirme sürecinin kendi içinde “Savaş Yöntemi” nin bir parçası olduğuna inanıyoruz. Bu yüzden şu andan daha karmaşık beceriler uygulamayacağız. 

 

Black Desert, diğer Maceracılar ile eğlenebileceğiniz bir yer olmak üzerine varoldu. Daha karmaşık sistemler yerine, daha sezgisel olan veya yeni biçimleri, işlevleri veya yetenekleri olan becerileri araştırmaya ve incelemeye devam edeceğiz. Ek olarak, sınıf kavramını açıkça ortaya çıkararak belirli sınıfların biraz daha kontrol bazlı hissetmelerini sağlayacak şeyleri ele alacağız.       

  1. S. Black Desert'daki PvP'nin mevcut metalarını değiştirme hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilir misiniz? Çünkü karaktere koyduğunuz değerlerde farklı bir seçenek olması gerektiğini düşünüyorum, kaçınmanın bir adım önde oluşunun aksine. Bence çok çeşitli seçenekler yaratmak Maceracıların silahlarını, zırhlarını ve aksesuarlarını daha farklı seçmelerini sağlayabilir.
  2. Mevcutmeta, hasar azaltma ekipmanından daha güçlü olan kaçınma ekipmanı içinbu yüzden kaçınma ve hasar azaltma ekipmanı arasındaki fark hakkında düşüncelerinizi sormak istiyorum.
  3.  
  4. C. Doğrusu,kendi aramızda en çok tartıştığımız şey budur. Black Desert’ın temelindeki kaçınma sistemi, rakibin saldırısını tamamen etkisiz hale getirir ve bu da isabet oranını rakibin perspektifinden inanılmaz derecede önemli hale getirmektedir. Ancak, ekipmandan isabet oranı elde edilebilirken, her sınıfın beceri etkilerine bağlı olarak bir değişiklikler de mevcut. Bundan dolayı tüm sınıflara beceri etkileri için isabet oranı sayısını değiştirmekle birlikte daha temel bir isabet oranı kazandırmak ve kaçınmayı, tüm hasarları değil, bazı hasarlardan kaçınacak şekilde biçimlendirmek, (örn. hasarın yalnızca 10'da 1'i) böylelikle beceriler arasında fazla boşluk kalmayacak. Hasar azaltma konusunda, savunma becerilerini isabet oranı gibi ek etkilerle takviye etmek, hatta eklentiler yoluyla hasar azaltma etkilerini en üst düzeye çıkarmak için bir formül de dahil olmak üzere çeşitli olasılıkları araştırıyoruz.
  5.  
  6. Ancak, oyuna ne kadar etkisi olduğuna dair bir fikre kolayca ulaşamadık. Tam olarak hangi yöntemi göz önünde bulunduracağımıza karar verememiş olsak da pes etmeyeceğiz ve bir cevap alana kadar tartışmalara devam edeceğiz. Bu sorular gibi iyi önerileriniz varsa, lütfen Oyuncu Destek üzerinden bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin, hepsini dikkatle ele alacağız.    
  1. S. RNGhakkındabirçok teori ve varsayım var. Bazı Maceracılar bazı hesapların “Seçilmiş” (Burç, karakter yaratma tarihi, yükseltme tarihi/saati, vb.) olduğunu düşünüyorlar. Peki, RNG'yi gerçekten etkileyen bir şey var mı? Yoksa RNG gerçekten sadece şans mı? 
  2.  
  3. C. “Seçilmiş”hesapdiye bir şey yok, herkes aynı ve bu gelecekte de aynı kalacaktır. Bu yanıtı yazan kişi olarak… Ben yükseltme yapmadan önce daima Crio ile konuşurum. Yüzünü görmek beni daha mutlu ediyor... sonuçların aynı olmasına rağmen... Kuikk...  
  1. S. Bukadar eğlenceli bir oyun yaptığınız için teşekkürler! Black Desert hakkında en çok sormak istediğim şey PK. Kısa bir süre önce, PK'landığımda bir görevin ortasındaydım. Black Desert'ı arkadaşlarıma tavsiye etmememin en büyük nedeni bu. Bu çok tatsız bir deneyimEn azından normal alanısadece mobilde olduğu gibi PK modunda savaşılabilecek şekilde değiştirebilir misiniz? Ne zaman saldırıya uğrayacağımı gergin bir şekilde beklemek istemiyorumSadece güzel manzaranınarkaplan müziğinin ve harika hikayelerin huzun içinde tadını çıkarmak istiyorumBu konuyu ele alaırsanız eğerBlack Desert'in zaman ve para yatırılmaya değer bir MMO olacağını düünüyorum.
  2.  
  3. C. Black Desert'ın PK için temelde büyük cezaları mevcut, çünkü PK'yı Maceracıların diğer Maceracılarımızın peşine düşebileceği bir sistem olarak değerlendirdik. Gelecekte bu yönü çok fazla değiştirmeyi düşünmüyoruz. (Daha fazla PK isteyen Maceracılar da var, bu yüzden Çöl alanları ve Arsha sunucusu gibi PK cezaları azaltılmış içerik yayınladık.) Ayrıca, Black Desert'ın PK'den kaçınmanın birkaç yolu mevcut, bu yüzden ayrı bir PK modu oluşturmayacağız.
  4.  
  5. Diğer yandan, istenmeyen PK ile karşılaştığınızda PK'dan nasıl kaçınacağınızı göstermek istiyoruz. Sunucu değiştirebilir, klan koruması alabilir, özel mod kullanabilir veya Black Desert'da PK'yı önlemek için diğer benzer avlanma alanlarına gidebilirsiniz, ancak bu yolların yeni Maceracılar tarafından bilinmiyor olması anlaşılabilir bir durum. Bu yaklaşımda Maceracıların bu yolları daha iyi anlamalarına yardımcı olacak iyileştirmeler yapacağız.  
  1. S. BlackDesert'dehala keşfedilmemiş olan gizli içerikler mevcut mu? Örneğinharita üzerinde olmayan bir av alanıkısa bir süre için rastgele yerlerde ortaya çıkan ve artefact gibi güçlü bir silah/zırh düşürülebilen bir canavar veya bunun gibi bir şeyEğer böyle şeyler varsaacemi Maceracıların bile daha iyi ekipmanlarla daha güçlü Maceracılara ulaşabileceklerini düşünüyorumAyrıca bu, oyuncuların macera hayali kurmasına sebep oluyor!
  2.  
  3. C. Valencia'yıgeliştirdiğimizde, size bu tür bir his/deneyim sunmak için Aakman Tapınağı ve Hystria Harabeleri'ni (girişleri değil, keşfetmeniz gereken bir portal) oluşturduk. Ancak Black Desert bir MMORPG olduğu için, tek seferlik bir şey yerine tekrarlanan içerik olması gerçeğini görmezden gelmek zordur ve sonuç olarak, herkesin kullanabileceği bir biçimde tasarladık. Gerçekçi olmak gerekirse, tıpkı önerinizde olduğu gibi tamamen gizlenmiş bir içerik olması çok zor olsa da, Aakman Tapınağı ve Hystria Harabeleri'ni genişletme konusunu düşüneceğiz. Artefact için ise, bu şu anda geliştirdiğimiz bir şey. Yönü önerdiğinizden farklı olsa da, hararet ve macera mücadelesi açısından sabırsızlıkla bekleyebileceğiniz bir şey olacak.   
  4.  
  5. Ayrıca, güncellenmiş içeriklerde hala gizli olan bazı eğlenceli öğeler mevcut. Örneğin, Büyük Tüccarın Yüzüğü hala bir Maceracı tarafından elde edilebilmiş değil, çünkü onu elde etme yöntemi zor ve belirsizliğini koruyor. Ayrıca NPC diyaloglarında veya gizli mağaralarda canavar parçaları ile ilgili ipuçları ve enstrüman çalma yoluyla elde edilen bufflar gibi, benzersiz içerikler de mevcut. Ancak ana oyun oynayışını çok etkilemediğinden dolayı birçok Maceracı bunları henüz keşfedemedi. Bunları çok yüksek bir değere bağlamamış olsak da, macera ve keşif hissine katkıda bulunmak için bu tür eğlenceli ve gizli içerikleri oluşturmaya devam edeceğiz.
  1. S. KadimTaş Odası'ndaki Edana'nın soyunu koruyan kapı ne zaman yeniden açılacakGerçekten merak ediyorum!
  2.  
  3. C. Biz dekapınınyeniden açılacağı günü heyecanla bekliyoruz.  
  1. S. Balıkçılıkve Laikaro gibi Yaşam Becerileri için birkaç mini oyun mevcut. Daha fazlası için planlarınız var mı?
  2.  
  3. C. Evet, minioyunlarınsayısını artırmayı planlıyoruz, bu yüzden lütfen biraz daha sabırlı olun. Lakario gibi ayrı bir içerik geliştirmesi veya bir Yaşam Becerisinde yaşam kalitesini artırmayı amaçlayan bir geliştirmesi olabilir.
  1. S. Her zamanBlack Desertoynamaktan büyük zevk alıyorumDaha önce geliştirilmesi planlanan “savaş arabası” veya “çölde petrol kazısı” (klan içeriği?) konusunda ilerleme olup olmadığını bilmek istiyorum.
  2.  
  3. C. SavaşArabası geliştirme aşamasındayken, hareketli bir top platformuydu ancak denge bakımından çok güçlüydü ve Fetih Savaşı'nın eğlencesini azaltacaktı, bu yüzden bu güncellemeyi iptal ettik. Şu anda, savaş arabası yerine her bir rol için Ogre ve Troll mevcut. Valencia'nın açılışında duyurduğumuz petrol kazısı içeriğine gelince, bu içerik şu anda elden geçiriliyor. O zaman eğlenceli unsurları tam olarak doğru bir şekilde ve kötü kullanıma yol açılabilme ihtimali noktasında emin olamadık, ancak şimdi iyi sonuçlar elde edebilmek adına bu içerik üzerinde tekrar yoğunlaşıyoruz. Bu güncellemenin zamanlaması Valencia hikayesinin yenilenmesiyle aynı zamana denk gelecek.     
  1. S. Şuanda karakterler Lv. 61'den sonra yeni beceriler öğrenemiyor. Daha yüksek levellere sahip olmaya, daha güçlü beceriler öğrenmemize veya karakterleri daha güçlü bir hale getirmemize izin vermeyi düşünüyor musunuz?
  2.  
  3. C. Buöncekibir cevaba benzer olsa da, Lv. 60'dan sonra herhangi bir büyük ödül koymadık veya karakteri güçlendiren ekipmanları daha güçlü bir hale getirmedik, çünkü level atlama zorunda kalmak yükünü hafifletmek istedik. Ekipman dışında da karakterin güçlenmesini sağlayan araçları artırmak bizim geliştirme amacımıza uygun ancak (Igor Bartali Macera Günlüğü gibi içerikler bunun için yaptığımız yönlendirmelerden biri.) aniden karakterin leveline göre güçlenmesini göz önünde bulundurmadık. Elbette zamanla başka içeriklere bağlantı kurup yavaş yavaş büyütebiliriz fakat, şimdilik olduğu gibi devam etmeyi düşünüyoruz.  
  1. S. Ölüm,bir oyuncunun oyun tarzını değiştirmek veya öğretici bir an olması adına önemli bir faktördür. (Ayrıcaelde etmek için çok çalıştığınız EXP veya Kristalleri kaybetmenize neden olmamalıdır.) Ama şu an Black Desert'de sistem böyle değilÖrneğinölen bir oyuncu 5 saniye sonra yakındaki bir bağlantı noktasında 5 saniye sonra en yakın bağlantı noktasında dirilebiliyoruz. Karma Azaltma sistemi kötü etkiliyor Lütfen aşağıdaki olası çözümlere bir göz atın
  2.  
  3. 1) İlk diriliş süresini 10 saniye yapın ve her ölüm için ek süre ekleyin.
  4. 2) Her ölüm için ekipman dayanıklılığını -%20 oranında azaltın.
  5. 3) Artık yakındaki bir bağlantı noktasında dirilmeyi imkansız hale getirin ve sadece yakındaki bir kasabada dirilmeyi mümkün kılın. (Elion’un Gözyaşı tüketmeden)

 

C. Bahsettiğiniz ölüm cezalarında derhal değişiklik yapmak yerine, bunun yeni bölgelere/içeriklere net konseptler ile uygulanabilir bir şey olduğuna inanıyoruz. PvP'de aniden değişen ölüm cezaları, özellikle uzun zamandır Black Desert oynayan için bazı Maceracıları mutsuz edecek. Bununla birlikte, daha önce de belirttiğimiz gibi, yeni heyecan verici veya eğlenceli öğeler oluşturmak için net bir konseptle içeriklere veya bölgelere uygulayabileceğimize inanıyoruz.

  1. S. BirMentor-Menteeİlişkisi sistemi eklemeye ne dersinizÖrneğinbir usta-çırak ilişkisine girdikten sonrausta-çırak ödülleri (gümüşcaphras, vb.) için belirli bir süre içinde görevleri tamamlayabilirsiniz. Bence bu, Black Desert'da yeni bir trend yaratabilir.
  2.  
  3. C. Mentorsistemi, birkaç yıldır kendi içimizde tartıştığımız bir şey ve geliştirme aşamasına bile ulaştı, ancak ödüllerin muhtemelen kötü kullanıma oluşturabileceği ihtimaline karşı bir çözüm bulamadık, bu sebeple sistem askıya alındı. Bir Mentor-Mentee sistemi olmasa da, şu anda birçok Maceracının (hepinize büyük teşekkürler) mentor olarak hareket ettiği bir destek programı yürütüyoruz. Yeni Maceracıların oyunu öğrenmesine ve uyum sağlamasına yardımcı olmak için bunun ötesinde başka yollar da düşüneceğiz.  
  1. S.KarakterDesteğe benzer bir biçimdebaşka bir oyuncunun karakterine bağlanabilmeyi mümkün kılmaya ne dersinizBirlikte canavarları yenerken veya toplama yaparken karakter birleşimine göre pasif veya partiye özel 2 karakter bağlama tarzında vs. olması çok güzel olurdu Sınıf kombinasyonları oyunun çeşitlendirilmesine gerçekten yardımcı olabilir. Ayrıca, parti üyelerinin AP/DP'lerinin parti ortalaması olarak ayarlanmasını mümkün kılmayı düşünür müsünüz? Bu, yeni oyuncuların oyunu daha hızlı öğrenmelerine ve AP/DP'yi daha iyi anlamalarına yardımcı olabilir. Ayrıca, yeni oyunculara orta seviye av bölgelerinde bir partide arkadaşlarıyla oynama şansı verebilirsiniz.
  2.  
  3. C. Bu, oyun geliştirme yönümüzden farklı olduğu için cevaplarken gerçekten dikkat etmemiz gereken bir şey. Belirli sınıf kombinasyonları için beceri veya buffların eklenmesi, bir gereklilik haline gelirse veya etkilerinin yetersiz olması durumunda işe yaramazsa, bunları kullanmak için baskı yaratması ile sonuçlanabilir. Birçok seçeneğe sahip olmanın önemini anlasak da, bu tür seçeneklere sahip olmaktansa, stresi/yorgunluğu azaltmanın daha önemli olduğuna inanıyoruz. Benzer bir şekilde, içeriklerin çoğunlukla (avlanma alanları dahil) parti oyunu yerine solo oyun için tasarlanmasının nedeni budur. Geri bildiriminizi belirli içeriklerde veya sınırlı bir aralıkta kullanmayı düşüneceğiz. Şimdilik, sınıfları/karakterleri bağlamak yerine her sınıfı oynamayıdahaeğlenceli hale getirmeye odaklanmak istiyoruz.       
  4.  
  5. AP/DP'nizi, partinin ortalama AP/DP'sine göre ayarlamak, oyun geliştirme yönümüze uymuyor. Black Desert, çabalarınız için sizi ödüllendirmeyi umduğumuz bir MMORPG'dir. Bunun yerine, daha güçlü Maceracıların, çok güçlü olmayan Maceracılara yardımcı olabilmeleri için bir tür işbirliği oyunu tasarlıyoruz (Kısa bir örnek olarak, bir Maceracı hareket devam edip nesnelerle etkileşime geçerken ve diğeri canavarları yenecek.)      
  1. S.Bosssavaşlarında,sadece bossu çevrelemek ve vurmak yerineGarmoth'a benzer bir şekilde boss kalkanlarını kırmaktotemleri yok etmekkuyruğunu kesmek gibi taktiksel ve hedef tabanlı saldırılarla yenmek daha eğlenceli olurduAyrıca Garmoth’un  yanı sıra yeni Karanlık Geçit Bossu da oldukça eğlenceli.
  2.  
  3. C.Bu,birkaçMaceracıdan sürekli olarak aldığımız bir öneri. Bosslar grup halinde mücadele ettiğiniz bir şey olduğu için, aklımızda belirli bir konsept olmadığı sürece bossları abartılı tasarlamamaya çalışıyoruz. Ancak, üzerinde çalıştığımız “Ebedi Cehennem”  bir PvE arenası konseptinde. Bu konsept ekipmandan daha çok saldırıya odaklandık Taktik/hedef tabanlı öğeleri bu şekilde eklemeye devam edeceğiz, bu yüzden onları dört gözle bekleyeceğinizi umuyoruz.  
  1. S. IgorBartali’ninMacera Günlüğüne benzer bir biçim kitap/tamamlanan bir günlük/kalıcı bufflar için klan üyeleriyle tamamlanan bir konsept ekleyebilir misiniz? Bu kitaplar ayrıca parti/ekip gereksinimleri ve hatta daha yüksek seviyelerde ekipman puanı (AP+DP) gereksinimleri olabilirböylece her levele hitap eden ekstra klan PvP ve PvE etkinlikleri il çeşitli zorluk dereceleri oluşturulabilir, bunlar ayrıca klan partileri ve klan görevlerine parti veya ekip olarak katılanlar için ekstra bufflar ile ödüllendirilebilir.
  2.  
  3. C.Klanüyeleriveya parti üyeleriyle bir Macera Günlüğü daha önce düşündüğümüz bir şey değildi. Yalnızca bir kez yapılabilecek bir içerik olma avantajına sahip olduğu için, hedef odaklı ana içerik türü olarak başkalarıyla birlikte eğleneceğiniz bir içerik olarak hazırlayabiliriz. Önerinizi temel alacak ve daha fazla geliştirmeye çalışacağız. Teşekkür ederiz.
  1. S. KratugaKadim Harabeleri veya Terkedilmiş Manastır'daki gibi mini oyunları diğer avlanma bölgelerinekleme planlarınız var ? Mini oyunların avlanma bölgelerini daha çekici ve eğlenceli hale getirdiğini hissediyorum.
  2.  
  3. C. Butürbonus/ekstra unsurları avlanma alanlarına eklemeye devam edeceğiz. Birleştiklerinde doğal durmalarını sağlamak istediğimizden dolayı uyumu yakalamak adına zorlanmış bir içerik  olmasını istemiyoruz.
  1. S. BenPvPyapmayan ama Black Desert oynayan biriyim çünkü Yaşam Becerisi içeriğini seviyorum. AncakYaşam Becerilerini min/maks yapan Maceracılar için çok fazla içerik olmadığını düşünüyorum. PvE/PvP oynayan Maceracılar “Hazine Eşyaları” arayışının tadını çıkarabilir veya Bağlantı Noktası Savaşı'nda savaşabilirler, ancak kendini Yaşam Becerisine adayan Maceracıların yapacak başka işi yok. Bu nedenleYaşam Becerileri için “sonlanabilen içerikler” eklemekle ilgili herhangi bir planınız olup olmadığını sormak istiyorum.
  2.  
  3. C.Hiçbirşeyi gerçekten "sonlanabilen içerikler" olarak görmüyoruz ve bu belirli içerikle sınırlı bir şey değil, tüm içerikler için aynı. Yaşam Becerisi içeriği ile ilgili olarak, daha derinleştirmek için çeşitli faktörleri genişletmeye devam edeceğiz, böylece araştırmanız gereken daha fazla içerik olabilir. Bunu daha önce açıklamış olsak da, Eski Ay Ödülüne odaklanarak başlayacağız ve daha sonra Ticaretle ilgileneceğiz.
  4.  
  5. “Hazine eşyalarına” gelince, bunlar da zaten Yaşam Becerilerinin bir parçası. Yalnızca en az Guru Balıkçı olan bir karakter tarafından yakalanabilen garip bir balık var, bu aslında Vell'i çağırabilen inanılmaz bir eşya, ama ne yazık ki henüz kimse başarılı olmadı. Benzer şekilde, Kimyada en az Guru seviyesinde olan karakterler, Yolsuzluğun Efendisi Kzarka için bir çağırma parşömeni yapabilirler. Maceracılarda farkındalık oluşturmak için ipuçlarını artıracağız veya bu iki eşyanın daha fazla dikkat çekmesi için başka yollar hazırlayacağız.

Global Soru-Cevap Bölüm 3 ile geri döneceğiz, bu yüzden önümüzdeki hafta görüşmek dileğiyle!

 

Bir sonraki Soru-Cevap'a kadar, hoşçakalın!

0 Yorum