Birazdan Black Desert başlayacak.

Eğer oyun başlamıyorsa, lütfen Black Desert Başlatıcıyı kurun.

Oyuna başlamak için Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

Eğer zaten kuruluysa, oyun hemen başlar.
Eğer otomatik olarak başlatıcı çalışmıyorsa, lütfen kurulu olan başlatıcıyı doğrudan başlatın.

Kurulum Rehberi

1 İndirilen BlackDesert_Installer_TR.exe dosyasını çalıştırarak, Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

2 Kurulum tamamlandıktan sonra oyunu başlatınız.

HABERLER

Bildirimler 06.09.2023 07:00 (UTC+3) Klan Savaşı Sistemi Değişimi Hakkında
43



Merhaba maceracılar.

 

Öncelikle Black Desert’ı keyifle oynayan maceracılarımıza teşekkür etmek istiyoruz.

Bugün, uzun bir süredir devam eden klan savaşı sisteminde yapılan değişiklikler hakkında önceden bilgilendirme yapacağız.

13 Eylül 2023 (Çar) düzenli bakımı ile klan savaşı sistemi, klanlar arasında karşılıklı anlaşma sağlandığında savaş yapılabilecek şekilde değiştirilecektir.


Kore hizmet bölgesinde bu sistem, temmuz sonunda güncellendi. Bu sistem, uzun bir süredir devam eden bir sistem olduğu için hizmet bölgelerine göre daha detaylı durum kontrolü ve gerekliliklerin titizlikle incelenmesi gerekmekteydi. Bu nedenle, hizmet bölgelerine göre ilgili içerik güncelleme takviminin ayarlandığını anlayışla karşılamanızı rica ederiz.


Black Desert açık dünyada gerçekleşen bir macera oyunudur. Açık dünya özelliği gereği, bir av sahasında insan sayısı arttıkça bireysel avlanma alanı giderek azalır ve sonunda avlanabilecek alan kalmaz, bu nedenle av sahasını veya sunucuyu değiştirmek zorunda kalırsınız.


Bu sorunu çözmek için birçok güncelleme yapıldı ancak hala birçok maceracının av sahasındaki çatışmalardan dolayı zorluklar yaşadığını ve endişe duyduğunu biliyoruz.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------


Türkiye & MENA hizmet bölgesinde güncel olarak her gün 30 normal savaş gerçekleşmekte ve bu yıllık ortalama 10.000 savaşa ulaşmaktadır.


------------------------------------------------------------------------------------------------


Black Desert’ın PvP'si zorunlu saldırıya izin verir. Ancak buna bağlı olarak ciddi dezavantajlar da vardır. Fakat, av sahası anlaşmazlıklarından kaynaklanan klanlar arasındaki tek taraflı savaşlar, dezavantaj olmaksızın rakipleri öldürmek amacıyla kullanılmaktadır.


Bu nedenle, uzun bir süre düşündükten ve durumu değerlendirdikten sonra, tek taraflı savaşları 13 Eylül 2023 (Çar) bakımı ile Black Desert sisteminin dışında tutma kararı aldık.

 

Ayrıca, klan savaşı sistemi değişikliğiyle birlikte klan savaşlarının en büyük nedenlerinden biri olan av sahası sorununu hafifletmek için ilgili güncelleme de uygulanacaktır.


Öncelikle, Marni'nin Gizli Diyarı süresi 1 saat kullanıldıktan sonra tekrar yenilenecek ve tekrar 1 saat kullanılabilecek şekilde iyileştirildi. Gizli diyarın güncellenmesiyle birlikte, av sahasıyla ilgili birçok sorunun çözülebileceğini umuyoruz.


Bununla birlikte, sunucu değiştirme bekleme süresi mevcuttaki 10 dakikadan 5 dakikaya kısaltılacak. Av sahasında yer olmadığında başka bir sunucuya geçmek zorunda kaldığımızda beklemek stresli bir durumdu. Bu nedenle, 5 dakikaya indirmeye karar verdik.


Son olarak, ruh özü malzemesi elde edebileceğiniz av sahası genişlemesi. Bu sayede belirli bir av sahasına yoğunlaşma sorununu hafifletebileceğimizi umuyoruz.


Sadece içeriğe bakarak, radikal ve büyük bir değişiklik gibi görünebilir ancak aniden alınan bir karar değildir. Uzun süre düşündük, denedik ve denemelerle birlikte bu kararı aldık.


Bu kararla birçok şey değişebilir ve eksiklikler ortaya çıkabilir. Ancak, gelişim için pes etmeden iyileştirmeler yapmaya ve güncellemeler yapmaya devam edeceğiz.

Teşekkür ederiz.

43 Yorum