Birazdan Black Desert başlayacak.

Eğer oyun başlamıyorsa, lütfen Black Desert Başlatıcıyı kurun.

Oyuna başlamak için Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

Eğer zaten kuruluysa, oyun hemen başlar.
Eğer otomatik olarak başlatıcı çalışmıyorsa, lütfen kurulu olan başlatıcıyı doğrudan başlatın.

Kurulum Rehberi

1 İndirilen BlackDesert_Installer_TR.exe dosyasını çalıştırarak, Black Desert Başlatıcısını kurunuz.

2 Kurulum tamamlandıktan sonra oyunu başlatınız.

HABERLER

Güncellemeler 25.05.2022 07:00 (UTC+3) 25 Mayıs, 2022 (Çar) Güncelleme Ayrıntıları
22

 

Merhaba Maceracılar,

 

Bu bir The MMORPG, Black Desert duyurusudur.

 

25 Mayıs 2022 Black Desert güncelleme ayrıntıları aşağıdaki gibidir.

(Yaklaşık Yama Boyutu, 920.56 MB

* Lütfen Steam güncellemesinin yukarıda listelenen boyuttan daha büyük olabileceğini unutmayın.

 


Etkinlik

Etkinlik 1. Canavarların Dikkatine, Düşürme Oranı Hot Time Başlıyor!

Etkinlik Süresi

- 25 Mayıs, 2022 (Çar) bakım sonrası - 8 Haziran, 2022 (Çar) bakım öncesi

[Ayrıntılar için tıklayın]

 

Etkinlik 2. Her Zaman Güvenilir Günlük Giriş Ödülleri

Etkinlik Süresi

- 26 Mayıs, 2022 (Per) 00:00 - 29 Haziran, 2022 (Çar) 23:59

[Ayrıntılar için tıklayın]

 

Başlıca Güncellemeler - Marni'nin Gizli Diyarı - Kişisel Av Sahası

Geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen CalpheON Bölüm 2'de duyurduğumuz Marni'nin Gizli Diyarı (Kişisel Av Sahası) güncellenmiş bulunmaktadır. Kişisel Av Sahası kavramı, gün içerisinde oyun oynamaya çok fazla vakti olmayan Maceracılar için ne yapabileceğimiz üzerine düşünürken meydana geldi.

İlk başta mini sunucu konsepti ile duruma yaklaşarak iyileştirmeyi amaçlamıştık ancak, herkese eşit fırsat sağlama açısından zorluk yaşanabileceğinden yönümüzü biraz değiştirerek Marni'nin Gizli Diyarı - Kişisel Av Sahası'nı tasarladık. Geliştirmelerimizi gerçekleştirirken pek çok Maceracıdan aldığımız görüşler bize oldukça güç verdi ve bugün Marni'nin Gizli Diyarı'nı sizlerle paylaşabildiğimiz için çok mutluyuz.

Marni'nin Gizli Diyarı tüm av sahalarına sağlanmamış olup, ilk olarak Elvia Bölgesi, Sycraia Sualtı Harabeleri ve Gyfin Rhasia Tapınağı gibi Maceracılar tarafından sık sık ziyaret edilen yerler seçilmiş bulunmaktadır.
Kullanım yöntemi ise çok basit. Belirlenen av sahalarına gittikten sonra özel menü üzerinden birkaç tıklamayla giriş yapabilirsiniz. Kişisel Av Sahası, sunucudaki yükün azaltılarak daha fazla kişi tarafından kullanılabilmesi adına sınırlı bir alan içerisinde sağlanmaktadır.

Örneğin, Ork Kampı'ndan Marni'nin Gizli Diyarı'na giriş yaparsanız, tüm bölgelerde avlanmanız mümkün olmayacaktır ancak, ""en iyi yer"" olarak adlandırılan özel alanlarda avlanmanın tadını çıkarabilirsiniz. Engel oluşturacak herhangi bir unsur olmadığı için, tüm av sahaları için geçerli olmasa da yeterli olabileceği kararına vardık.

Ayrıca, Marni'nin Gizli Diyarı günde sadece bir saat kullanılabilir. Duyuruyu yaptığımız ilk günlerde aldığımız geri bildirimler arasında bir saatin yetersiz olabileceğine dair görüşler mevcuttu fakat, aksine yeterli olduğuna dair görüşler de bulunmaktaydı. Black Desert esasında, ağırlıklı olarak ""alanlarda"" oynanan bir oyun olduğu için, Marni'nin Gizli Diyarı'nın oynayışa katkı sağlayan yardımcı bir içerik olmasını umuyoruz. Süreyi bir saatin üzerine çıkarma planımız olmadığını anlayışla karşılamanızı rica ederiz.

● Kişisel Av Sahası Marni'nin Gizli Diyarı eklendi.
- Marni'nin Gizli Diyarı'na giriş yaptığınızda kendiniz hariç bütün Maceracılar silinir.
- Marni'nin Gizli Diyarı'nda, mevcut dünyadaki gibi aynı bölgelerde aynı canavarlar ortaya çıkar ve aynı ganimetler elde edilir.
- Marni'nin Gizli Diyarı içerisinden başka bir bölgeye geçilemez. Çıkış butonuna basıldıktan sonra esas dünyaya dönülür ve başka bir bölgeye geçiş yapılabilir.
● Menü (ESC) - Macera (F5) - Kişisel Av Sahası menüsü aracılığıyla Marni'nin Gizli Diyarı'nda giriş yapılabilecek av sahaları kontrol edilebilir.
● Av sahalarında, Marni'nin Gizli Diyarı'na girilebilecek alana gidildiğinde, "Gir" butonu çıkar ve bu buton aracılığıyla ilgili av sahasındaki Marni'nin Gizli Diyarı'na giriş yapılabilir.
- Menü (ESC) - Macera (F5) - Kişisel Av Sahası menüsündeki Yönlendir aracılığıyla, Marni'nin Gizli Diyarı'na giriş yapılabilecek alana yönlendirme alınabilir.
※ Ancak, çöldeki av sahalarında yönlendirme alınamaz.
- Marni'nin Gizli Diyarı'nda kalınabilen süre her gün 1 saat ile sınırlı olup, her sabah 06:00'da kalan süre 1 saat olarak yenilenir. (Yaklaşık 5 dakikalık ek süre sağlanır.)
- Kalan süre içinde Marni'nin Gizli Diyarı'ndan çıkılabilir veya tekrar giriş yapılabilir.
- Marni'nin Gizli Diyarı'ndan çıkış yapıldığında kalan süre daha fazla harcanmaz ancak, yeniden giriş yapabilmek için 5 dakikalık bir bekleme süresi uygulanır.
- Elvia Diyarı av sahasına yalnızca Elvia Sunucusu üzerinden giriş yapılabilir.
- Gir butonu arayüzü, Kişisel Av Sahası menüsünden açılıp kapatılabilir.


● Marni'nin Gizli Diyarı'nın kullanılabileceği av sahaları aşağıdaki gibidir.
- Tshira Harabeleri
- Polly'nin Ormanı
- Kızıl Kurt Köyü
- Sherekhan'ın Mezarı (Gündüz) ※ Gece saatlerinde girildiğinde yaratıklar ortaya çıkmaz.
- Roud Sülfür Madeni
- Pila Ku Hapishanesi
- Manşaum Ormanı
- Orman Ronarosu Bölgesi
- Yıldız Mezarı
- Sycraia Sualtı Harabeleri (Derin Deniz)
- Yeşim Yıldız Işığı Ormanı
- Gyfin Rhasia Tapınağı (Yer Altı)
- [Elvia] Biraghi İni
- [Elvia] Bataklık Foganı
- [Elvia] Bataklık Nagası
- [Elvia] Kanlı Manastır
- [Elvia] Ork Kampı
※ Aakman Tapınağı ve Hystria Harabelerinin de daha sonra eklenmesi planlanmaktadır.

● Marni'nin Gizli Diyarı'nda ek olarak aşağıdaki durumlar geçerlidir.
- Marni'nin Gizli Diyarı'nda Gezgin Haritası eşyaları kullanılamaz.
- Marni'nin Gizli Diyarı'nda, Lafi Bedmountain Geliştirilmiş Pusulası aracılığıyla Klan Becerisi: Toplanma Komutu gönderemez veya alamazsınız.
- Marni'nin Gizli Diyarı sınırları içerisindeki bineğinizi çağırabilirsiniz ancak sınır dışında kalan binekleri çağıramazsınız.
- Marni'nin Gizli Diyarı'na giriş yapılırken, çağrılmış olan Çağrılmışlar iptal edilir.
- Karakter öldüğünde Marni'nin Gizli Diyarı'ndan çıkılır.
- Karma'nın 0'ın altında olması durumunda Marni'nin Gizli Diyarı'na girilemez.
- Arsha Sunucusu ve Bağlantı Noktası/Fetih Savaşı'nın mümkün olduğu sunuculardan Marni'nin Gizli Diyarı'na giriş yapılamaz.
- Marni'nin Gizli Diyarı'na giriş yapılabilen her bir sunucunun belli bir kapasitesi bulunmaktadır. Giriş yaptığınız sunucunun Marni'nin Gizli Diyarı güncel doluluk durumunu, arayüz üzerinden kontrol edebilirsiniz.
- Marni'nin Gizli Diyarı dolduğu için giriş yapılamaması durumunda, giriş yapmaya çalıştığınızda sunucu değiştirme arayüzü görüntülenecektir. Bu arayüz aracılığıyla başka bir sunucunun Marni'nin Gizli Diyarı güncel doluluk durumunu kontrol edebilir ve sunucu değiştirebilirsiniz.


● Marni'nin Gizli Diyarı - Kişisel Av Sahası içeriğinin kullanılamadığı sunucularda Marni'nin Gizli Diyarı'na giriş yapılmak istendiğinde bildirim mesajı ve arayüz görüntülenir.
- Arsha ve Bağlantı Noktası/Fetih Savaşlarının yapıldığı sunucularda bildirim mesajı görüntülenir ve Marni'nin Gizli Diyarı menüsünde "Sunucu Değiştir" arayüzü ile anında sunucu değiştirilebilir.
* Marni'nin Gizli Diyarı'nın kullanılamadığı sunucular, Sunucu Değiştir arayüzünde ayrıca işaretlenir.

※ Marni'nin Gizli Diyarı - Kişisel Av Sahası ile ilgili ayrıntılı içeriğe [Maceracı Rehberi] - [Marni'nin Gizli Diyarı - Kişisel Av Sahası] üzerinden ulaşabilirsiniz.

 

Başlıca Güncellemeler - Tüm Av Sahası Ödülleri ve Eşya Düşürme Oranı Avantajları İyileştirmesi

Bugün, resmi Black Desert sunucusuna uygulanan bazı önemli içerikleri sizlere tanıtacağız.

Öncelikle, mevcut Balenos, Serendia ve Mediah Bölgeleri dışındaki tüm bölgelerdeki (bazıları hariç) av sahalarını etkileyen bazı özellikler eklenmiş bulunmaktadır.
Tavsiye Edilen AP değerine göre Agris'in Hiddeti veriminin yüksek olduğu bölgeler, Hayaletin Enerjisi düşürme oranının yüksek olduğu bölgeler, Level veya Beceri EXP elde etme miktarının yüksek olduğu bölgeler gibi her bir av sahasına belirgin özellikler sağlayarak daha fazla seçenek sunmayı amaçladık. Bu özelliklerin eklenmesine bağlı olarak, maceracıların mevcut durumuna ve hedefine göre daha çeşitli av sahaları seçebileceklerini umuyoruz.

Av sahalarından elde edilen ganimetleri ayarladık.
Yeni düşürme eşyaları eklemektense, genel olarak düşürme dengesini kontrol ederek gerekli kısımları ayarladığımız bir yön izledik. Bu çalışma sırasında, kapsamlı bir şekilde kontrolden geçirip eksiklikleri doldurarak düzenlediğimiz için, av sahalarından elde edilen genel kazancın biraz daha artmasını veya korunmasını beklemekteyiz. Örneğin, bildiğiniz üzere Çağrı Harabeleri'nden Rosar Silah Kutusu ve Kara Taş elde edilebilmekteydi ancak, Rosar Silah Kutusu'nun öneminde azalma olduğu için Rosar Silah Kutusu'nun düşme oranını biraz düşürerek daha fazla Caphras Taşı ve Kadim Dilde Yazılmış Parşömen elde edilebilecek şekilde ayarladık. Böylelikle, biraz daha fazla kar elde edebileceksiniz. Hystria Harabeleri içinse, ana ganimetlerden biri olan Kadim Güç - Siyah Parça'nın, Elten ve Tukar Balten'den de elde edilebilecek şekilde, canavarlar arası farklılık gösteren ganimetleri düzenleyerek beklenen kazancı arttırma üzerine değişiklikler yaptık ve bunu birçok av sahasına uyguladık.

Eşya Düşürme Oranı Artışı ile ilgili olarak ise, daha fazla avantaj elde edilebilecek şekilde rotayı genişlettik.
İlk olarak, Aile Şöhreti'ne bağlı olan avantajlara, Merkez Pazar Geliri Artışı dışında ek olarak Eşya Düşürme Oranı Artış etkisi sağladık. Ekoloji Bilgisi Puanı içinse, puan aralığına göre Eşya Düşürme Oranı'nı arttırarak genişlettik. Aile Şöhreti ve Ekoloji Bilgisi'ni, Black Desert'ı düzenli bir şekilde oynadıkça, avantajların doğal olarak biriktiği hissini verebilmek için seçtik.

Ayrıca, Eşya Düşürme Oranı Artışı değerinin daha çeşitli şekilde kullanılabilmesi için maksimum %400'e kadar üst sınır sağladık.
Çeşitli Parşömen, Kamp Buffı, Ekoloji Bilgisi avantajları, etkinlikler, Kamasylve Kutsaması vb. ile uygulanabilen değer maksimum %300 olarak uygulanmakla birlikte, bölge işgal etme avantajının alınmasıyla beraber %350'ye kadar, Arsha Sunucusu'na özel avantajla ise maksimum %400'e kadar mümkündür. Ek olarak, Hot Time etkinliği gibi Eşya Düşürme Oranı Artışı avantajları, artık Arsha Sunucusu'na da uygulanacak.

Eşya Düşürme Oranı Artışı için maksimum değer ayarlaması konusunda bazı maceracıların hoşnut olmayabileceğini düşünüyoruz.
Ancak, şimdiye kadar herhangi bir etkinlik veya Parşömen olmadan %300'ü geçmenin zor olmasını göz önünde bulundurarak ayarlamalar yapılmış olup, gelecekte de ilgili avantajları daha özgür ve çeşitli bir şekilde sağlayabilmek adına gerçekleştirdiğimiz bir düzenleme olduğunu anlayışla karşılamanızı rica ederiz.

Bugün tanıtmış olduğumuz av sahalarının genel olarak iyileştirilmesi, geçtiğimiz Calpheon Şöleni'nden sonra Elvia Bölgesi ayarlamaları ve Marni'nin Gizli Diyarı'nın eklenmesi ile birlikte av sahalarına yönelik seçimi genişletme ve daha sağlıklı bir ortam sağlama adına gerçekleştirilmiş bulunmaktadır. Hazırlıklarımızın iyi sonuçlar vererek öncekinden daha fazla tatmin edici olması adına, sonuna kadar odaklanarak çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Teşekkür ederiz.

Av Sahaları Ganimetleri ve Düşürme Oranı İyileştirmeleri

● Her bir av sahasının ganimet ödülleri ve düşürme oranları iyileştirildi.
Tüm Av Sahalarına Uygulanan Değişiklikler
Ganimet Ödülü ve Düşürme Oranı İyileştirmeleri/Ayarlamaları
※ Balenos, Mediah'ın bazı bölgeleri, Kuit Adaları ve Okyanus bölgesi, ganimet ödülleri ve düşürme oranı iyileştirme/ayarlamalarına dahil değildir.

● Mevcut av sahalarına, aşağıdaki gibi her bir av sahasına özgü özellikler eklendi.
- Av sahalarının özellikleri, benzer değerde Tavsiye Edilen AP'ye sahip diğer av sahalarıyla karşılaştırıldığında uygulanan özelliklerdir.
Av Sahası Özelliği İçerik
Agris'in Hiddeti'ne Özel Av Sahaları Agris'in Hiddeti etkinleştirildiğinde, harcanan Agris'in Hiddeti miktarına göre hurda eşya elde etme miktarı yüksektir. Bu nedenle Agris'in Hiddeti Puanı verimli bir şekilde kullanılabilir.
Hayaletin Enerjisi'ne Özel Av Sahaları Diğer av sahalarına göre Hayaletin Enerjisi daha yüksek bir olasılıkla elde edilebilir.
Caphras Taşı'na Özel Av Sahaları Diğer av sahalarına göre Caphras Taşı daha yüksek bir olasılıkla elde edilebilir.
Eşya Düşürme Oranı Artışı Uygulanmayan Av Sahaları Eşya Düşürme Oranı Artışı etkisi uygulanmaz fakat, temel ganimet artışı sağlandığı için Eşya Düşürme Artış Parşömeni kullanılmadan da avlanılabilir.
Level/Beceri EXP'ye Özel Av Sahaları Zorluk seviyesine göre daha fazla Level EXP veya Beceri EXP elde edilebilir.
Diğer Eser elde etme av sahası, Tabaklama ödülü artışı, hurda ganimet eşya fiyat artışı gibi içerikler mevcut av sahalarına uygulanır.

Agris'in Hiddeti'ne Özel Av Sahaları

● Aşağıdaki av sahaları için Agris'in Hiddeti harcama miktarı ve hurda eşya düşürme sayısı ayarlanarak Agris'in Hiddeti verimliliği arttırıldı.
Agris'in Hiddeti'ne Özel Av Sahaları Değişiklik Sonrası Hurda Miktarı ve Agris'in Hiddeti Harcama Miktarı
Tavsiye Edilen AP 140:
Hilal Tapınağı
[Hilal Gözcüsü, Hilal Takipçisi, Hilal Muhafızı]
Ganimet x2 / Agris'in Hiddeti Harcama Miktarı 3
Tavsiye Edilen AP 140:
Gahaz Eşkıya Sığınağı
[Kum Fırtınası Yağmacısı, Kum Fırtınası Suikastçısı, Kum Fırtınası Eliti, Kum Fırtınası Nişancısı]
Ganimet x1 / Agris'in Hiddeti Harcama Miktarı 2
Tavsiye Edilen AP 190:
Sentor Sürüsü
[Sentor, Sentor Avcı, Sentor Baltalı]
Ganimet x2 / Agris'in Hiddeti Harcama Miktarı 6
Tavsiye Edilen AP 250:
Aakman Tapınağı
[Aakman Elit Muhafızı]
Ganimet x4 - x6 / Agris'in Hiddeti Harcama Miktarı 5

[Aakman Elit Gözcü, Aakman Pagan, Aakman Havabükücü, Aakman Cezalandırıcı, Aakman Gözcü, Aakman Muhafızı]
Ganimet x2 - x4 / Agris'in Hiddeti Harcama Miktarı 5
Tavsiye Edilen AP 250:
Hystria Harabeleri
[Kalqueesh, Tutuka, Tukar Burmol, Tukar Demol]
Ganimet x1 - x3 / Agris'in Hiddeti Harcama Miktarı 7

[Vodkhan]
Ganimet x2 - x3 / Agris'in Hiddeti Harcama Miktarı 7

[Tanco]
Ganimet x2 - x4 / Agris'in Hiddeti Harcama Miktarı 7

[Tukar Balten, Elten]
Ganimet x3 - x5 / Agris'in Hiddeti Harcama Miktarı 7
Tavsiye Edilen AP 250:
Kratuga Kadim Harabeler
[[Kadim Silah] Bamole, Belloten, Elqueesh, Puruko, Kimel]
Ganimet x2 - x4 / Agris'in Hiddeti Harcama Miktarı 5

[Muhafız Kadim Silah Bamole, Belloten, Kimel]
Ganimet x5 - x10 / Agris'in Hiddeti Harcama Miktarı 20
 
[Yıkıcı Kadim Silah Belloten, Elqueesh]
Ganimet x15 - x20 / Agris'in Hiddeti Harcama Miktarı 40

[[Kadim İmha Silahı] Laytenn]
Ganimet x30 - x40 / Agris'in Hiddeti Harcama Miktarı 80
Tavsiye Edilen AP 270:
Gyfin Rhasia Tapınağı (Yer Üstü)
(5 kişilik Parti için tavsiye edilir.)
[Gyfin Rhasia Muhafızı, Gyfin Rhasia Katliamcı, Gyfin Rhasia Pagan, Gyfin Rhasia Ezici]
Ganimet x4 - x6 / Agris'in Hiddeti Harcama Miktarı 9
Tavsiye Edilen AP 270:
Tunkuta
(2 kişilik Parti için tavsiye edilir.)
[Turo İzcisi, Turo Kargılı Savaşçı, Turo İnfazcı]
Ganimet x3 - x5 / Agris'in Hiddeti Harcama Miktarı 15
Tavsiye Edilen AP 280:
Yeşim Yıldız Işığı Ormanı
[Okjinsini Kış Bekçisi]
Ganimet x10 - 20 / Agris'in Hiddeti Harcama Miktarı 45

[Okjinsini Fener Bekçisi]
Ganimet x4 - x11 / Agris'in Hiddeti Harcama Miktarı 30

[Okjinsini Mangal Bekçisi]
Ganimet x3 - x7 / Agris'in Hiddeti Harcama Miktarı 15

[Karanlık Kışın Ele Geçirdiği Okjinsini Kış Bekçisi]
Ganimet x30 - x60 / Agris'in Hiddeti Harcama Miktarı 165

[Karanlık Kışın Ele Geçirdiği Okjinsini Fener Bekçisi]
Ganimet x15 - x30 / Agris'in Hiddeti Harcama Miktarı 110

[Karanlık Kışın Ele Geçirdiği Okjinsini Mangal Bekçisi]
Ganimet x10 - x20 / Agris'in Hiddeti Harcama Miktarı 55
Tavsiye Edilen AP 300:
Olun Vadisi (3 kişilik Parti için tavsiye edilir.)
[Kaya Golemi, Cesaret Golemi, Kayaç Golemi, Golem'in Sol Kolu]
Ganimet x2 / Agris'in Hiddeti Harcama Miktarı 35

[Olun Golemi]
Ganimet x2 - x4 / Agris'in Hiddeti Harcama Miktarı 35
※ Tüm canavarlar için Agris'in Hiddeti harcama miktarı detaylarına [Maceracı Rehberi] - [Agris'in Hiddeti] üzerinden ulaşabilirsiniz.

Hayaletin Enerjisi'ne Özel Av Sahaları

● Aşağıdaki av sahalarına, Hayaletin Enerjisi'nin diğer av sahalarına kıyasla daha yüksek olasılıkla elde edilebildiği bir özellik eklendi.
Hayaletin Enerjisi'ne Özel Av Sahaları
Tavsiye Edilen AP 170: Protty Mağarası
Tavsiye Edilen AP 210: Sherekhan'ın Mezarı (Gece)
Tavsiye Edilen AP 230: Sycraia Sualtı Harabeleri (Üst Bölge)
Tavsiye Edilen AP 250: Dikenli Ağaç Ormanı
● Aşağıdaki av sahalarından Hayaletin Enerjisi elde etme olasılığı arttırıldı.
Hayaletin Enerjisi Düşürme Oranının Arttırıldığı Av Sahaları
Tavsiye Edilen AP 100: Bashim Merkezi
Tavsiye Edilen AP 100: Titium Vadisi
Tavsiye Edilen AP 100: Çöl Nagası Tapınağı
Tavsiye Edilen AP 120: Fadus Doğası
Tavsiye Edilen AP 140: Çağrı Harabeleri
Tavsiye Edilen AP 140: Gahaz Eşkıya Sığınağı
Tavsiye Edilen AP 140: Hilal Tapınağı
Tavsiye Edilen AP 140: Tshira Harabeleri
Tavsiye Edilen AP 160: Polly'nin Ormanı
Tavsiye Edilen AP 165: Varagon Yuvası (3 kişilik Parti için tavsiye edilir.)
Tavsiye Edilen AP 190: Sentor Sürüsü
Tavsiye Edilen AP 190: Şahmeran İni (3 kişilik Parti için tavsiye edilir.)
Tavsiye Edilen AP 190: Kızıl Kurt Köyü
Tavsiye Edilen AP 210: Roud Sülfür Madeni
Tavsiye Edilen AP 210: Pila Ku Hapishanesi
Tavsiye Edilen AP 210: Sherekhan'ın Mezarı (Gündüz)
Tavsiye Edilen AP 210: Navarn Bozkırı
Tavsiye Edilen AP 220: Shultz Muhafızı (3 kişilik Parti için tavsiye edilir.)
Tavsiye Edilen AP 240: Orman Ronarosu
Tavsiye Edilen AP 240: Manşaum Ormanı

Caphras Taşı'na Özel Av Sahaları

● Caphras Taşı'nın aşağıdaki av sahalarında, benzer Tavsiye Edilen AP değerine sahip diğer av sahalarından daha yüksek bir olasılıkla elde edilebilmesi için bir özellik eklendi.
Caphras Taşı'na Özel Av Sahaları
Tavsiye Edilen AP 240: Manşaum Ormanı
Tavsiye Edilen AP 250: Dikenli Ağaç Ormanı

Eşya Düşürme Oranı Artışı Uygulanmayan Av Sahaları

● Aşağıdaki av sahalarına Eşya Düşürme Oranı Artışı etkisi uygulanmaz ancak, temel ganimet ödülü arttırıldığından Eşya Düşürme Artış Parşömeni kullanılmadan da verimli avlanma sağlayan bir özellik eklendi.
- Yukarıdaki değişikliğe göre, Sycraia Sualtı Harabeleri (Üst Bölge)'den elde edilebilen "Büyük Tüccarın Yüzük Parçası" düşürme oranı öncesine oranla, Eşya Düşürme Oranı Artışı etkisinin sürekli olarak alınabildiği "Eşya Düşürme Artış Parşömeni", [Kamp] Maceracı Şansı V, Ekoloji Bilgisi etkisi, Kamasylve Kutsaması, Şans +5, Eski Ay Antlaşma Simgesi etkisi" birleştirildiğindeki değerle benzer bir seviyeye arttırıldı.
※ Benzer seviyede Tavsiye Edilen AP'ye sahip olan diğer av sahalarında Eşya Düşürme Artış Parşömeni kullanılmadan elde edilenden biraz daha yüksek bir kazanç elde edilebilir.
※ Eşya Düşürme Oranı Artışı'nın uygulanmadığı av sahalarında, Eşya Düşürme Oranı Artışı, Hurda Eşya Düşürme Miktarı Artışı ve Agris'in Hiddeti etkisi uygulanmaz.
Eşya Düşürme Oranı Artışı'nın Uygulanmadığı Av Sahaları
Tavsiye Edilen AP 190: Şahmeran İni (3 kişilik Parti için tavsiye edilir.)
Tavsiye Edilen AP 230: Sycraia Sualtı Harabeleri (Üst Bölge)
Tavsiye Edilen AP 250/280: Kış Ağacı Fosili

Level/Beceri EXP'ye Özel Av Sahaları

● Aşağıdaki av sahalarında, canavarların yok edilmesiyle elde edilebilen Level/Beceri EXP değeri arttırıldı.
Level EXP'ye Özel Av Sahaları
Tavsiye Edilen AP 100: Titium Vadisi - Level EXP
Tavsiye Edilen AP 100: Çöl Nagası Tapınağı - Level EXP
Tavsiye Edilen AP 160: Marie Mağarası (Hainin Mezarı) - Level EXP
Tavsiye Edilen AP 165: Varagon Yuvası (3 kişilik Parti için tavsiye edilir.) - Level EXP
Tavsiye Edilen AP 240: Mirumok Harabeleri (2 - 3 kişilik Parti için tavsiye edilir.) - Level EXP
Beceri EXP'ye Özel Av Sahaları
Tavsiye Edilen AP 100: Bashim Merkezi - Beceri EXP
Tavsiye Edilen AP 120: Fadus Doğası - Beceri EXP
Tavsiye Edilen AP 190: Şahmeran İni (3 kişilik Parti için tavsiye edilir.) - Beceri EXP
Tavsiye Edilen AP 280: Sherekhan Terkedilmiş Demir Madeni (Murrowak'ın Labirenti) - Beceri EXP
Level/Beceri EXP'ye Özel Av Sahaları
Tavsiye Edilen AP 170: Protty Mağarası - Level/Beceri EXP
Tavsiye Edilen AP 230: Sycraia Sualtı Harabeleri (Üst Bölge) - Level/Beceri EXP
Tavsiye Edilen AP 270: Gyfin Rhasia Tapınağı (Yer Üstü) (5 kişilik Parti için tavsiye edilir.) - Level/Beceri EXP

Toplama Ödülü'ne Özel Av Sahaları

● Aşağıdaki av sahasında canavarlar yok edildikten sonra Tabaklama aracılığıyla elde edilen toplama ödülleri arttırıldı.
Toplama Ödülü'ne Özel Av Sahaları
Tavsiye Edilen AP 210: Navarn Bozkırı

Eser'e Özel Av Sahaları

● Aşağıdaki av sahalarından elde edilebilen ganimetlere her türde Marsh'ın Eseri, Lesha'nın Eseri ve Kehelle'nin Eseri eklendi. (Yaşam Eseri olan Sethra'nın Eseri hariç)
Eser'e Özel Av Sahaları
Tavsiye Edilen AP 250: Kratuga Kadim Harabeler

Hurda Ganimet Eşyası Satış Fiyatı Artışı

● Kamasylvia ve Drieghan bölgelerindeki av sahalarında canavar yok edildikten sonra elde edilebilen hurda ganimet eşyalarının dükkan satış fiyatı arttırıldı.
Hurda Ganimet Eşyası Satış Fiyatı Artışı Ganimet Satış Fiyatı Artışı
Tavsiye Edilen AP 120:
Fadus Doğası
Fadus Zırh Parçası: 2,100 → 9,671
Tavsiye Edilen AP 140:
Tshira Harabeleri
Bataklık Yaprağı: 2,030 → 8,820
Çamur Bulaşmış Dal: 410 → 4,902
Tavsiye Edilen AP 160:
Polly'nin Ormanı
Mantar Sporu: 1,955 → 9,720
Tavsiye Edilen AP 190:
Kızıl Kurt Köyü
Kızıl Kurt Yelesi: 2,120 → 7,764
Kızıl Kurt Dişi: 830 → 5,960
Tavsiye Edilen AP 210:
Sherekhan'ın Mezarı (Gündüz), (Gece)
Cesaret Simgesi: 3,445 → 12,750
Cesaret Madalyası: 65,000 → 57,777
※ Cesaret Madalyası hurda eşyasının elde etme miktarının artışına bağlı olarak hurda eşya fiyatı ayarlandı.
- [Muhafız Ruh] Garud, Lateh, Federik x4 - x5 → x20 - x30
- [Muhafız Ruh] Belcadas, Nybrica x5 - x6 → x20 - x30
Tavsiye Edilen AP 210:
Navarn Bozkırı
Grifon Gagası: 21,000 → 21,150
Ferri Gagası: 3,700 → 3,750
Belladonna Fili Fildişi Parça: 5,500 → 5,580
Siyah Leopar Dişi: 19,500 → 19,520
Tüylü Kurt Kuyruğu: 3,000 → 3,020
Tavsiye Edilen AP 240:
Orman Ronarosu
Orman Ronarosu Toynağı: 4,300 → 13,490
Tavsiye Edilen AP 240:
Mirumok Harabeleri (2-3 kişilik parti için tavsiye edilir)
Değersizleşmiş Ahşap Parça: 17,500 → 18,200
Tavsiye Edilen AP 240:
Manşaum Ormanı
Narc Büyü İşareti: 8,800 → 12,770
Tavsiye Edilen AP 270:
Gyfin Rhasia Tapınağı (Yer Üstü) (5 kişilik Parti için tavsiye edilir.)
Bronz Eser Parçası: 12,000 → 16,700
※ 25 Mayıs (Çar) bakımı aracılığıyla gerçekleştirilen hurda ganimet eşyaların satış fiyatı artışı öncesinde elde edilmiş olan eşyaların fiyatında bir değişiklik yapılmadı.

Katkı Puanı EXP'ye Özel Av Sahası

● Büyük miktarda Katkı Puanı EXP elde edilebilen Av Sahası İmhası içerikli Haftalık Katkı görevleri eklendi.
- Görevin tamamlanmasıyla elde edilebilen Katkı Puanı ödülü, Mevcut Katkı Puanı'na bağlı olarak orantılı şekilde verilecektir.
- Bu haftalık görevler, her bir av sahası için ayrı ayrı gerçekleştirilebilir.
Haftalık Görev Av Sahalarına Göre Haftalık Katkı Puanı
[Haftalık Katkı] Çağrı'yı Çevreleyen Kara Güç
- Çağrı sürüsü yok et x3000
- Görev Kabul NPC'si: Anne Laker (Çağrı Harabeleri Bağlantı Noktası Sorumlusu)
220 - 224: Yaklaşık 1 Katkı Puanı artar (Katkı Puanı EXP yaklaşık 950)
225- 249: Yaklaşık 1 Katkı Puanı artar (Katkı Puanı EXP yaklaşık 1,000)
250 - 274: Yaklaşık 1 Katkı Puanı artar (Katkı Puanı EXP yaklaşık 1,500)
275 - 299: Yaklaşık 1 Katkı Puanı artar (Katkı Puanı EXP yaklaşık 4,350)
300 - 324: Yaklaşık 1 Katkı Puanı artar (Katkı Puanı EXP yaklaşık 7,350)
325 - 349: Yaklaşık 1 Katkı Puanı artar (Katkı Puanı EXP yaklaşık 14,650)
350 ve üzeri: Kabul edemez.
[Haftalık Katkı] Shultz’un Hayaletine Kapılanlar
- Shultz Muhafızlarını azarla x3000
- Görev Kabul NPC'si: Narava Rakum (Sarma Karakolu Bağlantı Noktası Sorumlusu)
 ※ Yukarıdaki görevlerle, Caphras - Onurun Antik Kitabı ve Elion - Güneş Antik Kitabı'nın Katkı Puanı EXP Artış etkileri uygulanmaz.
● Manşaum Ormanı'ndaki Manşaum Büyük Savaşçısı'ndan Narc'ın Kızıl Gözyaşı düşürülebilecek şekilde iyileştirildi.
- Manşaum Büyük Savaşçısı yok edildiğinde, "Narc'ın Kızıl Gözyaşı" elde edilebilecek şekilde ganimet eklendi.
- Manşaum Başkahin'den düşürülen "Narc'ın Kızıl Gözyaşı" eşyasının düşme oranı küçük oranda azaltıldı.
※ Yukarıdaki değişiklikler uygulandığında, Narc'ın Kızıl Gözyaşı eşyasının ön görülen edinim değeri, mevcut değere kıyasla biraz arttırıldı.
● Sherekhan'ın Mezarı (Gece) canavarlarından düşürülebilen "Sherekhan'ın Devası" ve "Ejderhanın Dişi" eşyalarının eşya düşürme oranı arttırıldı.
● [Kaybolmuş Kış Muhafızı] Erebjork yok edildiğinde olasılık dahilinde elde edilebilen "Yükselen Kırağı Koru" ganimet eşyası, kesin olarak 1 adet düşürülebilecek şekilde iyileştirildi.
● Mirumok Harabeleri'ndeki Mirumok Bekçisi ve Gözcü saldırı biçimleri için aşağıdaki değişiklikler uygulandı.
Öncesi Sonrası
Etrafta Maceracı bulunması durumunda canavarlar ortaya çıkar.
Saldırı alındığında geçici olarak Yenileme durumuna geçer.
Maceracı, Bekçi ve Gözcü'yü yok edebilir.
Maceracı, Bekçi ve Gözcü'ye saldırdığında canavarlar ortaya çıkar.
İlk vuruştan sonra Maceracı tarafından saldırıya uğranmaz.
Bütün canavarları çağırdıktan sonra Mirumok Bekçisi ve Gözcü yok edilebilir.
Mirumok Bekçisi ve Gözcü'nün HP'leri öncesine göre %400 %97 azaltıldı.
Mirumok Bekçisi ve Gözcü, belirli bir süre içerisinde yok edilmediğinde patlayarak etrafa hasar verir.

Kara Büyü Kristali İyileştirmeleri

Avcılık sırasında düşürülebilen tüm Kara Büyü Kristalleri envanterde tek bir slotta istiflenerek toplanabilecek şekilde iyileştirildi. Bu sayede, envanter yükü biraz da olsa azalacaktır. Ayrıca, Büyülü Parça ile Isıtma ve Öğütme gibi üretim işlemleri sırasında da tek seferde işleme mümkün hale geldiği için maceracılara kullanım rahatlığı oluşturacaktır.
● Av sahalarından ganimet olarak elde edilebilen tüm "Kara Büyü Kristali" türleri, "Mühürlü Kara Büyü Kristali" olarak elde edilebilecek şekilde iyileştirildi.
- Mühürlü Kara Büyü Kristali, envanterde tek slotta istiflenebilen bir eşyadır.
- Mühürlü Kara Büyü Kristali kullanıldığında, 1 tür Kara Büyü Kristali elde edilir.
- Mühürlü Kara Büyü Kristali ile de, Kara Büyü Kristali'nde olduğu gibi "Isıtma" ve "Öğütme" işlevi kullanılabilir. (Toplu İşleme dahil)
※ Isıtma - Büyülü Parça elde edilebilir.
※ Öğütme - Kara Taş Tozu elde edilebilir.
- Mühürlü Kara Büyü Kristali, Merkez Pazar'a kaydedilebilir.
Elde Edilebilen Kara Büyü Kristali Listesi
Kara Büyü Kristali - Hassasiyet
Kara Büyü Kristali - Zırh
Kara Büyü Kristali - Dinçlik
Kara Büyü Kristali - Çabukluk
Kara Büyü Kristali - Sarsılmaz
Kara Büyü Kristali - Yükselme
Kara Büyü Kristali - Düşme
Kara Büyü Kristali - Saldırı
Kara Büyü Kristali - Sağlamlık
Kara Büyü Kristali - Cesaret
Kara Büyü Kristali - Hassasiyet
Kara Büyü Kristali - Hafıza
Kara Büyü Kristali - Gözdağı
Kara Büyü Kristali - Çeviklik
 

Eşya Düşürme Oranı Avantajları İyileştirmeleri

● Ekoloji Bilgisi Puanı'na bağlı olarak artış aralığına göre "Eşya Düşürme Oranı Artışı" avantajı güçlendirilerek 9000 ve 10000 puanlarına ulaşım avantajı eklendi.
- 500 puan ve üzeri: Eşya Düşürme Oranı +%2 → +%5
- 1,000 puan ve üzeri: Eşya Düşürme Oranı +%3 → +%7
- 1,500 puan ve üzeri: Eşya Düşürme Oranı +%5 → +%10
- 2,000 puan ve üzeri: Eşya Düşürme Oranı +%7 → +%12
- 3,000 puan ve üzeri: Eşya Düşürme Oranı +%10 → +%14
- 4,000 puan ve üzeri: Eşya Düşürme Oranı +%12 → +%16
- 5,000 puan ve üzeri: Eşya Düşürme Oranı +%14 → +%18
- 6,000 puan ve üzeri: Eşya Düşürme Oranı +%16 → +%20
- 7,000 puan ve üzeri: Eşya Düşürme Oranı +%18 → +%23
- 8,000 puan ve üzeri: Eşya Düşürme Oranı +%20 → +%25
- (Yeni) 9,000 puan ve üzeri: Eşya Düşürme Oranı +%27
- (Yeni) 10,000 puan ve üzeri: Eşya Düşürme Oranı +%30
● Aile Şöhreti 7000'e ulaştığında, Eşya Düşürme Oranı Artış değerini kalıcı olarak %10 arttıran bir avantaj eklendi.
- Merkez Pazar Geliri +%1.5 → Merkez Pazar Geliri +%1.5 & Eşya Düşürme Oranı +%10
● Eşya Düşürme Oranı Artışı etkisinin birikerek uygulanabileceği maksimum değer %400 olarak uygulanır.
- Eşya Düşürme Artış Parşömeni, [Kamp] Maceracı Şansı, Kamasylve Kutsaması, Pet, etkinlik eşyası ve düşürme oranı artışı etkinlik etkisi gibi buffların Eşya Düşürme Oranı Artış değeri, maksimum %300'e kadar uygulanır.
- Arsha Sunucusu ve bölge işgaline bağlı Eşya Düşürme Oranı Artış değeri, maksimum değere ek olarak ayrıca uygulanır.
※ Örn. 1) Eşya Düşürme Oranı Artış değeri %250 iken, Eşya Düşürme Oranı %70 artış etkinliği gerçekleşmesi durumunda: Eşya Düşürme Oranı +%300 uygulanır.
※ Örn. 2) Eşya Düşürme Oranı Artış değeri %300 iken, Arsha Sunucusu'nda Bölge İşgal avantajı uygulanması durumunda: Eşya Düşürme Oranı +%400 uygulanır.

Eklemeler ve Düzenlemeler

● Şimşekleme ve Kutsal Cezalandırıcı becerileri kullanılırken, karakter daha hızlı kaybolacak şekilde değiştirildi.

 

İçerikler

● Atoraxxion: Vahmalkea'da Lucretia Hançer bulundurulduğunda, Sol Magia aracılığıyla Vahha'nın Bahçesi'ne girilebilecek şekilde değiştirildi.
 

Eşya

● [Striker] WeDan Zırh'a dahil olan ayakkabı kısmı ayrıldı.
- Buna bağlı olarak, [Striker] WeDan Zırh elde edilebilen kıyafet kutusu açıldığında, [Striker] WeDan Ayakkabı ek olarak elde edilebilecek.
* [Striker] WeDan Zırh bulunduran Maceracılara, Heidel'deki Depo aracılığıyla [Striker] WeDan Ayakkabı gönderilmiştir.
※ Mevcut kullanılmış kıyafetlere uygulanmış boya bilgisinin değişmesi durumunda, boya bilgisinin görüntülendiği eşya açıklamasının ekran görüntüsü ile birlikte [Oyuncu Destek] üzerinden bizimle iletişime geçmenizi rica ederiz.
● Caphras'ın Kayıtları macera günlüğü yapılırken "Kadim Büyülü Kitap" eşyasının kaybedilmesi durumunda, Valencia [Kitap Satıcısı] Kiyak aracılığıyla tekrar elde edilebilecek şekilde iyileştirildi.
● Eşya Damgası Sihir Taşı açıklamasına, eşya damgası etkisinin kaybolduğu durumlar ile ilgili bir açıklama metni eklendi.
● Eski Ay Ticaret İmtiyaz Kuponu kullanıldığında uygulanan etki ile ilgili bir metin eklendi.
- "Eşya kullanıldığında, Merkez Pazar Geliri +%5 buffı 1 kez alınır."
 

Canavarlar

● Karanlık Geçit'te ortaya çıkan bazı bossların ortaya çıkış konumları, Elvia Diyarı ile çakışmayacak şekilde ayarlandı.
- Biraghi İni: Muskan
- Saunil Kampı: Saunil Kuşatma Kaptanı
● Gyfin Rhasia Tapınağı (Yer Altı)'ndaki [Umutsuzluk] Gyfin Rhasia Katliamcı, Aktarma Kulesi yakınlarında ortaya çıkacak şekilde iyileştirildi.
● Gyfin Rhasia Tapınağı (Yer Altı)'ndaki canavarlar oldukça yüksek veya alçak konumlardaki Maceracıyı algılayamayacak şekilde iyileştirildi.
● Nouver havadayken, yeryüzüne biraz daha hızlı inecek şekilde iyileştirildi.
 

Görev, Bilgi

● Arehaza Köyü'ndeki Roroju'nun haftalık pişirme görevleri tamamlandığında, Roroju tarafından İmparatorluk Teslimatı yapıldıktan sonra kalan Aşçılık Kutuları ödül olarak alınabilecek şekilde değiştirildi.
- [Haftalık Profesyonel - Usta Yemekleri] Unutulmaz Pişirme I - II tamamlandığında, gerçekleştirilen göreve bağlı olarak 4/5 adet Profesyonel Aşçılık Kutusu - Usta'nın Aşçılık Kutusu elde edilebilir.
● Büyük şehirlerde bulunan Seyyar Kimyager Dalishain aracılığıyla gerçekleştirilebilen "[Takas] Lüzumsuz Işık Taşı Değerlendirme" görevi sırasında, teslim edilen Işık Taşı net olarak algılanabilecek şekilde değiştirildi.
- Işık Taşı'nın teslim edildiği diyalog butonunda, ilgili Işık Taşı'nın adı görüntülenecek.
- Örn.) Ateşin Işık Taşı: Gökyüzü bulunduruluyorsa, "Lüzumsuz Ateşin Işık Taşı: Gökyüzü ver." şeklinde görüntülenecektir.
● Eilton'daki Puteaux aracılığıyla gerçekleştirilebilen "[Seçim] [Yaşam] Bir Ortağın Nitelikleri" görevinin özetine, "[Seçim] görevlerinin birden fazla alınamayacağını belirten bir bilgilendirme metni eklendi.
● Bazı durumlarda Batı Muhafız Kampı'ndaki NPC Feinia'dan bilgi elde edilememesi sorunu düzeltildi.
- Bilginin alınamaması durumunda, ilgili NPC ile konuştuktan sonra elde edilebilir.
● Bilginin elde edilip edilmediğine bakılmaksızın HP'sinin görüntülendiği aşağıdaki canavarlar, bilginin edinim durumundan normal olarak etkilenecek şekilde düzeltildi.
Hedef Canavarlar:
접기
- İskelet
- İskelet Okçusu
- İskelet Savaşçısı
- İskelet Kurt
- İskelet Kertenkelesi
- Yeşil Ork İskelet Savaşçı
- İskelet Saldırgan
- Küçük Treant
- Küçük Harpi
- Sentor Arayıcı
- Kamasylvia Gelinciği
- Asi Gözcü Kulesi
- Dağ Koyunu Kafatası Yığını
- Asi Bayrağı
- Asi Kışlaları
- Asi Erzağı
- Asi Barikatı
● [Etkinlik] Cesur Dövüşçünün Simgesi'nin Yükseltme Yardım Seti II ile takas edilebildiği görevin geçerlilik süresi 15 Haziran 2022'ye kadar uzatıldı.
 

Arayüz

● Shai ve Alpaka'nın şirin mi şirin ve ferahlık hissettiren bahar maceralarını içeren arayüz İlkbahar teması eklendi.
- İlk giriş yapıldığında, yeni arayüz temasının seçilerek uygulanabileceği bir arayüz görüntülenecek.


- İlkbahar teması, (Yeni) Menü (ESC) - Ayarlar (F10) - Oyun Ayarları - Diğerleri - Arayüz Tema Ayarı üzerinden etkinleştirilebilir.


● Ekranın sağ üst köşesindeki NPC Bul menüsüne, en yakın Kara Ruh Eğitmeni'ne yönlendirme yapan bir buton eklendi.
- Bu butona tıklanması durumunda, en yakın [Kara Ruh Eğitimi] NPC Jamey Drucker'a yönlendirilir.


● Karakter Seçimi, Karakter Oluşturma ve Oyundan Çık pencerelerinde görüntülenen sınıf ve slotlar iyileştirildi.
- Karakter Seçimi penceresine, kullanılabilen toplam slot sayısı eklendi. Ayrıca karakter listesinin alt köşesine Karakter Oluştur butonu eklendi.
- Karakter Oluşturma ekranındaki sınıf seçimi arayüzünde mevcut oluşturulmuş karakterlerin üzerine fare imleci ile gelinmesi durumunda, "Mevcut" ifadesi görüntülenecek şekilde ekleme yapıldı.
- Karakter Oluşturma ekranındaki "Geri Dön" butonuna bir simge eklendi.
- Oyundan Çık penceresinde görüntülenen boş slot sayısı, oluşturulabilecek karakter sayısı kadar görüntülenecek şekilde değiştirildi.
- Karakter Slotu'nun genişletilebilmesi durumunda, son slotta Karakter Slotu Genişletme Kuponu'nun kolay bir şekilde alınabilmesi için kısayol işlevi eklendi.
● Bilgilerim (P) - Yaşam Bilgisi - Daha Fazla Bilgi - Toplama - Tabaklama alanının üzerine fare ile gelindiğinde görüntülenen açıklamadaki Özel Toplama Eşyası içeriğine, Ateş Boynuzu ve Yükseliş Tozu ile ilgili metin eklendi.
● Eser Envanteri'nden Eser veya Işık Taşı çıkarılırken, tek seferde çıkarılabilen maksimum miktar olan 20 adete kadar miktar girişi yapılabilecek şekilde iyileştirildi.

Sistem

● Belirli durumlarda meydana gelen sunucu gecikme sorunu hafifletildi.

Web

● Black Desert resmi web sitesindeki Maceracı Notu sayfasında bulunan gönderi yazma butonunun konumu ve dizaynı değiştirildi.
 

Tercüme

● Türkçe dil ayarında bazı kelimelerin çevirisi değiştirildi ve eşitlendi.
- Mistik sınıfı becerisi olan Pranga, Diz Kösteği olarak değiştirildi.
- Ejderhanın Simgesi, Cesaret Simgesi olarak değiştirildi.
● İngilizce dil ayarında bazı kelimelerin çevirisi değiştirildi ve eşitlendi.
- Bravery Token, Token of Bravery olarak değiştirildi.
- Tooth of a Blood Wolf, Blood Wolf Tooth olarak değiştirildi.

Düzeltmeler ve Değişiklikler

● [Kunoichi] Beyaz Yaban Kedisi kıyafetinin bir kısmının, belirli özelleştirme değerlerinde tuhaf görünmesi sorunu düzeltildi.
● [Archer] Şafağın Müjdecisi Zırh ile farklı bir kıyafetin ayakkabısı birlikte giyildiğinde, kıyafetin bir kısmının tuhaf görünmesi sorunu düzeltildi.
● [Drakania] Grafik ayarları düşük durumdayken Kibelius kıyafeti ile Sileshi İç Çamaşırı giyildiğinde, kıyafetin bir kısmının tuhaf görünmesi sorunu düzeltildi.
● [Vahşi] Margoria Haydutu Miğfer giyildiğinde, miğferin sırtı delmesi sorunu hafifletildi.
● [Cadı] Ölen Tanrının Zırhı ve KaraYıldız Zırh ile diğer kıyafet setlerinde bulunan ayakkabının birlikte giyilmesi durumunda, belirli ayakkabıların bir kısmının doğal görünmemesi sorunu iyileştirildi.
● [Ninja] Yüz tiplerinden 5. ve 6. uygulanmış bir durumda Sakuragi Miğfer giyildiğinde, miğferin doğal görünmemesi sorunu düzeltildi.
● Heidel'in kenar mahallesindeki "Kaçak Borçlu"nun, evde saklandığı için azarlanamaması sorunu düzeltildi.
● "[O'dyllita] Yakıcı, Raz'nal" görev açıklamasının tuhaf olması sorunu düzeltildi.
● Elde edilemeyen bazı unvanların, unvan listesinde görüntülenmesi sorunu düzeltildi.
● Kar Ovası Ili Pika'nın kuyruk görünümünün doğal olmaması sorunu düzeltildi.
● Trent kasabasında gerçekleştirilebilen "[Binek Amblemi] Gizli Muhafızlar Simgesi" görevi gerçekleştirilirken, Kış Dağı ana görevlerinin yapılamaması sorunu düzeltildi.
- "[Kış Dağı] Awina'nın Kuyruğu'na" görevinin kabul etme koşulu, "[Binek Amblemi] Gizli Muhafızlar Simgesi" görevini tamamla yerine → tamamla veya devam ediyor olarak değiştirildi.
● Gelişim Pasosu'ndaki Marni'nin Taşına örnek doldurma ile ilgili yazım hataları düzeltildi.
● [Klan] Ani HP Pot eşyasının Peri'ye kaydedilememesi sorunu düzeltildi.
● Binek üzerindeyken silah çekilmiş durumda NPC ile konuşulduğunda, karakterin hareketlerinin ve kontrollerinin doğal olmaması sorunu düzeltildi.
● Stil Albümü'ndeki görünüm değiştirilemez ayarı uygulanmış bir özelleştirme kullanılırken, değiştirilemeyen görünüm olduğunu belirten simgenin görüntülenmemesi sorunu düzeltildi.
● Bartali Çiftliği'nde bulunan kuyunun kapağı üzerinde ileriye doğru yuvarlanılması durumunda, karakterin kuyunun içine düşmesi sorunu düzeltildi.
● Zanaatkar'ın Aşçılık Kutusu üretim malzemeleri açıklamasından, üretim malzemelerinden olmayan "Şanterel Mantarı Makarna" eşyası kaldırıldı.
● Aşağıdaki Mantar Sandıkları üretilirken, işçi becerisi olan Mantar Paketleme Becerisi etkisinin uygulanmaması sorunu düzeltildi.
- Yüksek Kalite Şanterel Mantarı Sandığı, Yüksek Kalite Kırmızı Benekli Amanita Mantarı Sandığı, Yüksek Kalite Mesima Mantarı Sandığı, Özel Şanterel Mantarı Sandığı, Özel Kırmızı Benekli Amanita Mantarı Sandığı, Özel Mesima Mantarı Sandığı, Özel Bambu Mantarı Sandığı
● Acılı Peynirli Şiş Lama eşyasındaki yazım hataları düzeltildi.
● İnci Envanteri ve dünya haritasındaki Bağlantı Noktası arama penceresinde, kaydırma çubuğuna fare imleci getirildiğinde fare tekerleğinin kaydırma işlevinin çalışmaması sorunu düzeltildi.
● Karakteri Taşı işlevi kullanıldığında, binek ile gidilemeyecek bir konuma bineğin taşınması sorunu düzeltildi.
● "Dönüş, Sıradaki Efsane ve Av Galası" görevlerindeki bazı metinlerde bulunan yazım hataları düzeltildi.
● Oyun Kolu arayüzü kullanılırken, Oyundan Çık penceresinin boyutunun küçük görüntülenmesi sorunu düzeltildi.
● "[Her Aile için 1 Kez Takas] Eski Ay Göz Alıcı Ana Silah" görevinde, Kzarka Slayer'ın Offin Tett Parlak Slayer ile takas edilememesi sorunu düzeltildi.
● Ölümsüz: Cezbetme Parfümü buffı elde edilmiş durumda karakter öldüğünde, buff etkisinin kaybolması sorunu düzeltildi.
- Söz konusu sorunun meydana geldiği 23 Mart (Çar) tarihinden itibaren, 25 Mayıs (Çar) tarihine kadar kullanılmış olan Ölümsüz: Cezbetme Parfümleri, 31 Mayıs (Salı) bakımı aracılığıyla gönderilecektir.
● "Elvia Ruh Kalıntısı" etkisi uygulanmadığı halde belirli durumlarda "Elvia Ruh Kutsaması" etkisinin uygulanmaması durumu iyileştirildi.
 

Son büyük güncellemeler

Daha yeni veya geri dönen Maceracıların en son güncellemeleri takip etmesine yardımcı olmak için, en son çıkan önemli güncellemelerimizden bazılarının bir listesini derledik. Bu yenilikleri aşağıdan kontrol edebilirsiniz!?


Gelişim Odaklı Maceracılar için:

Eserler & Işık Taşları


Eserler ve Işık Taşları eklendi. Black Desert dünyasındaki maceracılarınızdan elde edebileceğiniz Eserler ve Işık Taşları ile karakterinizi özelleştirin!

Artık Geçebilirsiniz! Sonsuz Kış Dağı'na!


Sonsuz Kış Dağı kapılarını Maceracılara açtı.

Ana görev serisi için hemen yeni veya favori karakterinizi açın.

Yeni eklenen eşyalar ve canavar bölgeleriyle yeni bölgede maceraya atılın!

 

Yeni Maceracılar için Gelişim Pasosu


Black Desert dünyasını öğrenirken ödüller kazanmak ister misiniz? Gelişim Pasosu ile Black Desert'ın uçsuz bucaksız dünyasını adım adım keşfedin! 

Narchillan Ekipmanı


Yolculuğunuzda yeni Maceracılara yardımcı olacak ekipman!

Yükseltme Yaşam Kalitesi İyileştirmeleri!


Yükseltme yapmak için artık sıkıcı hazırlıklar yok!

Artık yükseltme şansını doğrudan artırmak için Kara Taşları kullanabilirsiniz.

Garantili PEN (V) Boss Ekipmanı Görev Serisi


EN YÜKSEK yükseltme seviyesi olan PEN (Vseviyesinde Boss ekipmanı elde etmek için "Eski Ay Klanı'nın Ticaret Önerisigörev serisini tamamlayın! 

Garantili PEN (V) Aksesuar Görev Serisi


Her Aile için bir kez tamamlayabileceğiniz görev serisinde EN YÜKSEK yükseltme seviyesine sahip bir aksesuar edinin!

 

Savaş Odaklı Maceracılar için:

Yeni Kızıl Arena - Valencia Şehri


Kızıl Arena PvP içeriğine yeni bir savaş alanı eklendi.
Valencia Şehri'nin kalbindeki bu yepyeni arena modunda ele geçirme noktaları uğruna mücadele etmek için ekibinizle birlikte strateji oluşturun!

Valencia Canavar Ganmet İyileştirmesi


Valencia bölgesindeki önemsiz canavar bölgeleri daha kazançlı olacak şekilde yenilendi!

Ornette ve Odore'nin Ruh Özü Elde Etmenin Yeni Yolu


Ornette ve Odore'nin Ruh Özü için yeni alt malzemeler oyuna eklendi

Yükseltilmiş Caphras Taşı Düşürme Oranı


Çeşitli canavar bölgelerinde artan Caphras Taşı düşürme oranlarıyla gelişiminizi hızlandırın!

Elvia Diyarı


Hadum karanlık etkisini Serendia'ya yayar. Serendia Elvia Diyarı'nın korkunç ve güçlü canavarlarıyla savaşın!

 

Eğlence Arayan Maceracılar için:

Yumuşacık Alpaka

Shai'nin sevimli arkadaşı Alpaka'ya binerek maceraya atılalım!

Alpaka'nın hayallerini ve sevgisini içeren 7 çeşit beceriyi öğrenebilirsiniz.


Yeni Mini Oyun Yar!

Herkesin keyifle oynayabileceği yeni bir kart oyunu eklendi! Yeni mini oyun Yar!'da NPC'lere ve diğer Maceracılara karşı oynayın!
 
Black Desert dünyasında eğlendiğinizi umuyoruz.
Teşekkürler.
22 Yorum